Ferrari: Csak Vettelen múlik, hogy marad-e 2018-ra

FORMULA 1 - GP of Austria 2017
SPIELBERG,AUSTRIA,08.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

Készen áll meghosszabbítani Sebastian Vettel szezon végén lejáró szerződését a Ferrari – mindez Serigo Marchionne, az olasz istálló elnöke árulta el.

Vettel 2015-ben érkezett a patinás olasz istállóhoz, jelenleg pedig 20 pontos előnnyel vezeti a világbajnoki tabellát.

Akárcsak csapattársának, Kimi Räikkönennek, neki is lejár a Ferrarival kötött szerződése a 2017-es idény végén – ellentétben a finnel azonban neki biztos helye van a csapatnál jövőre is.

„Világosan megmondtam neki, hogy amennyiben nálunk akar maradni, mi azonnal készen állunk a hosszabbításra. Kizárólag rajta múlik” – mondta a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne.

Vettel egyébként saját maga intézi a szerződésével kapcsolatos tárgyalásokat, jelenleg pedig kizárólag a versenyzésre kíván összpontosítani.

Mivel a Ferrari jó eséllyel szeretné hazai versenyén, az Olasz Nagydíjon bejelenteni jövő évi felállását, az augusztusi nyári szünetben minden bizonnyal Vettel is leül majd a Ferrari vezetőségével tárgyalni.

Räikkönen helyzete már közel sem ilyen egyszerű: a finnt nemrégiben többször is kritizálta a Ferrari elnöke, a Red Bull Ringen például egész egyszerűen „lustának” nevezte.

„Úgy gondolom, Kiminek komolyabb elkötelezettséget kell mutatnia. Vannak napok, amikor szerintem egy kicsit lusta, de majd meglátjuk” – mondta Marchionne.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!