Ferrari: „Egyelőre” nem várható „jelentős” javulás

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Egy ideig nem vár „jelentős” fejlődést 2019-es Forma-1-es versenyautójától a Ferrari csapata – minderről Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke beszélt a minap.

A Scuderia számára kiábrándítóan alakult a 2019-es szezon első szakasza: miközben a Mercedes sorozatban hat győzelmet szerzett, a Ferrari nem tudott versenyt nyerni, autójával pedig komoly problémák merültek fel, mely egyértelműen rányomta a bélyegét a csapat versenyképességére.

Pedig a Ferrari Azerbajdzsánba és Spanyolországba is számos újítással érkezett, sőt, Barcelonában új erőforrását is bevetette, Mattia Binotto csapatfőnök azonban elárulta, a hétvégi Kanadai Nagydíjra, illetve a közeljövőben nem terveznek hasonlót.

„Tudjuk, hogy jelenleg nem vagyunk elég versenyképesek, és egyelőre nem is lesznek változtatások az autón, melyek jelentős hatással lennének azokra a problémákra, melyek a szezon kezdete óta hátráltatnak bennünket” – mondta Binotto.

A Ferrari számára a legfőbb problémát a 2019-es abroncsok működtetése jelenti, az autó ugyanis egész egyszerűen nem generál kellő leszorítóerőt.

Az olaszok emiatt elkezdték vizsgálni azt is, hogy milyen egyéb koncepciók mentén folytathatnák a versenygép fejlesztését, Binotto szerint azonban a munka még korai szakaszban jár.

„Nem hinném, hogy lesz csodaszer Kanadára” – mondta a csapatfőnök még Monacóban, ám ezzel együtt kifejtette, reméli, a montreali pálya kedvez majd a csapat autóinak.

„A montreali egy másmilyen pálya, eltérő konfigurációval, gumikeverékekkel és beállításokkal.”

A szakember hozzátette, nem a kanadai lesz „az utolsó verseny”, így bízik abban, fordítani tudnak még a szezon előrehaladtával.

„Azt gondolom, Kanadában jobb formában leszünk, mint Barcelonában, de a Mercedesé még mindig a legjobb és legerősebb autó. Ők vannak elöl, de talán a lemaradásunk kisebb lesz. Ha lehetőség kínálkozik, készen állunk kihasználni.” 

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!