Ferrari: Erőt kell meríteni Massa akarásából - F1VILÁG.HU

Ferrari: Erőt kell meríteni Massa akarásából

HIRDETÉS

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo arra kérte dolgozóit, hogy merítsenek erőt Felipe Massa hihetetlen akarásából, amit nyári súlyos-, életveszélyes balesete után tanúsított, és ezt felhasználva, repítsék vissza csapatukat a mezőny élére a következő idényben.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo arra kérte dolgozóit, hogy merítsenek erőt Felipe Massa hihetetlen akarásából, amit nyári súlyos-, életveszélyes balesete után tanúsított, és ezt felhasználva, repítsék vissza csapatukat a mezőny élére a következő idényben.

A Ferrari a hétvégén tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét Fioranóban, ahol az elnök bevallotta, hogy idei versenygépük messze nem volt tökéletes, de elmondta, hogy a csapat dolgozóinak erőt kellene meríteniük Massa elkötelezettségéből és akarásából, amit nyári balesete után mutatott.

“Az idei egy borzalmasan gyenge év volt, nem érte el a Ferraritól elvárható szintet” – mondta di Montezemolo. “Számos oka volt ennek, azonban nem vallana ránk, ha magyarázkodnánk, inkább előre tekintünk, és megpróbálunk fordítani a helyzeten.”

“Egyikünk sem elégedett azzal, ahogy a dolgok mentek az idei évben. Soha nem voltunk elég versenyképesek ahhoz, hogy harcba szálljunk a győzelemért, és ez nem ránk vall. Azonban dolgozóinkban megvan az akarás és a képesség, hogy megfelelően reagáljunk a kialakult helyzetre.”

“Nem csak versenyképesnek kell lennünk, hanem győzelmeket is kell aratnunk a következő idényben, és most minden erőnkkel ezen dolgozunk, és mindent megteszünk azért, hogy ez sikerüljön 2010-ben.”

“Példát kell vennünk Felipéről, aki nagyon jól tudta, hogy miként kell kelezni a nehéz és drámai helyzetet. Erőt kell merítenünk abból, amit ő véghezvitt, és nekünk is mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy jövőre visszatérjünk az élmezőnybe.”

A Ferrari a jövő évet egy új felállással kezdi meg: Massa csapattársa a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso lesz, akiktől di Montezemolo mindenképpen olyan teljesítményt vár 2010-ben, amivel valamelyest feledtetni tudják az idei megbotlást.

“Egy nagyon jó párosunk lesz” – mondta az elnök. “Jól ismerjük Felipét, és tudjuk, mennyire ki van éhezve a sikerre az idei szezon után. Fernando Alonso pedig mind karrierje, mind a csapat szempontjából a lehető legjobbkor csatlakozik a Ferrarihoz. Egy nagyon erős és elkötelezett csapatunk lesz jövőre.”

Di Montezemolo az év végén távozó Kimi Raikkönenről sem feledkezett meg, aki a jövő évet már a rali-világbajnokságban, a Red Bull által támogatott Citroen Junior csapat színeiben kezdi meg.

“Nagyon sajnálom, hogy most nincs itt velünk” – mondta az elnök. “Mindannyiunk nevében köszönetet szeretnék mondani neki mindazért, amit tett és elért a Ferrarinál eltöltött három évében.”

Hirdetés

“Beírta magát a csapatunk történelmébe azzal, hogy rögtön első évében megnyerte a bajnoki címet, részben Felipe segítségének köszönhetően, amit vissza is fizetett neki az azt követő szezonban. Az idei év nagyon nehéz volt számunkra, és ő szerezte meg az egyetlen győzelmünket. A legjobbakat kívánom neki a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!