Ferrari: Gyorsabb autóra van szükségünk - F1VILÁG.HU

Ferrari: Gyorsabb autóra van szükségünk

HIRDETÉS

Versenyeket kell nyernie a bajnokság végéig a Ferrari csapatának, ha meg akarja nyerni az egyéni világbajnoki címet – jelentette ki a maranellói gárda csapatfőnöke, Stefano Domenicali.


Versenyeket kell nyernie a bajnokság végéig a Ferrari csapatának, ha meg akarja nyerni az egyéni világbajnoki címet – jelentette ki a maranellói gárda csapatfőnöke, Stefano Domenicali.

Az istálló világbajnoka, Fernando Alonso Monzában, valamint a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon is csak harmadikként futott be, és bár hat versennyel az idény vége előtt még előnye 29 pont az összetettben, Domenicali szerint létfontosságú volna, hogy további versenyeket nyerjenek.

Ugyan Alonso továbbra is következetesen teljesít, a malmára hajtja a vizet, hogy riválisai többször betliznek: Monzában például Sebastian Vettel, míg múlt vasárnap Lewis Hamilton esett ki műszaki hiba miatt.

A csapatfőnök elmondta, muszáj javítaniuk autójuk teljesítményén a következő versenyekre.

„Alapvető jelentőséggel bír, hogy egy feljavított autót adjunk Fernandónak, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy tud még versenyt nyerni az idény végéig – ha ugyanis ez nem sikerül, nehéz lesz bajnoki címet nyerni” – fogalmazott Domenicali.

„Ha ez lesz a helyzet, akkor kénytelenek leszünk a többiek problémáira támaszkodni, ami egyáltalán nem helyes dolog. Anélkül is bajnokok lehetünk, hogy nem nyerünk futamot, mert soha ne mondjuk, hogy soha, de számunkra nagyon fontos volna, hogy nyerjen még versenyeket.”

Domenicali hozzátette, nemcsak a nyers tempónak, de a megbízhatóságnak is nagy szerepe lesz a hajrában.

„A megbízhatóságnak is komoly szerepe lesz a szezon végéig. Tudjuk, hogy voltak gondjaink Monzában, és lehettek volna Szingapúrban is, tehát ez is prioritást élvez. A pontok számítanak, és tisztában vagyunk azzal, hogy egy műszaki hiba hatalmas büntetés lehet a csapatnak.”

„Ne felejtsük el, hogy most olyan helyzetben vagyunk már, amikor is a motorok nem éppen újak – tehát a megtett kilométerek sokat számítanak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!