Megosztás:

A Ferrari késlekedése nem befolyásolja a Haast

Az amerikai istálló jól áll első autójának fejlesztésével.
Az amerikai istálló jól áll első autójának fejlesztésével. © Haas F1 Team

A Forma-1 mezőnyéhez idén csatlakozó Haas csapatfőnöke, Günther Steiner állítja, az, hogy a Ferrari egy kicsit megcsúsztatta 2016-os autójának fejlesztését, nem lesz hatással az amerikai istállóra.

A Haas 2016-ban a Romain Grosjean – Esteban Gutiérrez párossal vág neki a Forma-1-es bajnokságnak, a csapat pedig szoros technikai partnerségben áll a Ferrarival.

A patinás olasz istálló tavaly remekül szerepelt, és bár a Mercedest nem tudta megszorongatni, Sebastian Vettel révén három győzelmet is szerzett. Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke a minap egy interjúban elárulta, egy kicsit eltolták az új, 2016-os autó fejlesztését annak érdekében, hogy a legtöbbet tudják kihozni a tavalyi modellből, ám ennek ellenére meggyőződése, hogy erős csomag áll majd rendelkezésükre idén.

Bár ez a döntés hatással lehet a Haas csapatára is – mely a motoron kívül számos alkatrészt megkap a Ferraritól –, Günther Steiner elárulta, egyelőre nincs csúszás semmiben.

„Bármi is a helyzet a Ferrari 2016-os autójának fejlesztési ütemével, az nem befolyásolja a Haas versenygépét” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Nem vagyunk érintettek a Ferrari autójának fejlesztésében. Kizárólag a saját versenygépünkre összpontosítunk, és minden a terv szerint halad ahhoz, hogy ott legyünk az első előszezoni teszten, Barcelonában.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint korai még azt találgatni, hogy 2016-ban lesz-e...

Hozzászólások

( komment)