Ferrari: Két lehetőség van a vita lezárására az F1-ben - F1VILÁG.HU

Ferrari: Két lehetőség van a vita lezárására az F1-ben

HIRDETÉS

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint két lehetőség van arra, hogy lezárják a vitát a Forma-1-ben: vagy az irányító testület reformot hajt végre, vagy pedig a gyártók útjára indítják saját bajnokságukat.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint két lehetőség van arra, hogy lezárják a vitát a Forma-1-ben: vagy az irányító testület reformot hajt végre, vagy pedig a gyártók útjára indítják saját bajnokságukat.

Azt követően, hogy az FIA nyilvánosságra hozta a jövő évi nevezési listát, és felszólította a jelenlegi csapatokat, hogy vonják vissza feltételeiket, egyre nagyobb a feszültség az F1-ben.

Bár az FIA elnöke, Max Mosley állítólag hajlandó engedni bizonyos területeken, továbbra is ragaszkodik a költségvetési plafon bevezetéséhez, amit egyértelműen elleneznek a jelenlegi csapatok.

Di Montezemolo kijelentette, hogy nem fognak mindenben ők engedni, és ha arra kerül a sor, készen állnak szakítani a szövetséggel, és megalakítani saját szériájukat, melyben pontosan az történik majd, amit ők akarnak.

“Hogy hol leszünk 2011-ben?” – tette fel a kérdést a Ferrari elnöke a hétvégén Le Mans-ban. “Nyilvánvaló, hogy ez a helyzet megoldódik valahogy: vagy egy olyan Forma-1-ben fogunk versenyezni, amelyben azok a szabályok, amiket mi akarunk, vagy pedig kénytelenek leszünk egy alternatív megoldást választani.”

“Bízom abban, hogy tovább tudjuk folytatni egy felelősségteljes kormányzással, vagy pedig egy másik sportra váltunk, megszervezzük saját szériánkat. Mert amikor vannak motorjaid, váltóid, márkáid, technológiád, szervezeted, és tőkéd, ez nem nehéz. Szóval hamarosan megoldjuk a problémát, efelől semmi kétségem.”

A Ferrari elnöke azt is elmondta, hogy reményei szerint az FIA ráeszmél majd arra, hogy a csapatoknak nem az a céljuk, hogy tönkretegyék a sportot, sokkal inkább az, hogy biztosítsák annak hosszú távú jövőjét, és sikerét.

“Mindenki tisztában van az álláspontunkkal, hiszen már számtalanszor elmondtuk: stabilitást, egyértelmű szabályokat, tiszta és átlátható kormányzást akarunk, illetve azt, hogy a csapatok továbbra is azon az úton haladva dolgozhassanak a költségcsökkentésen, ahogy azt eddig is tették” – magyarázta.

Az elnök továbbá elmondta, hogy bár hatalmas kihívást lát a Le Mans-i 24 órás versenyben, elsődleges céljuk maradni a Forma-1-ben, de csak ha ez lehetséges.

“Ha nem tudnánk többet rajthoz állni a Forma-1-ben, ez is egy lehetőség lenne” – mondta. “Ezen a versenyen igazán látni lehet a versengés értékeit a sport és a technológia területén, de ismét azt kell mondanom, hogy a Ferrari élete, szíve és lelke továbbra is a Forma-1-gyel van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!