Ferrari: Leclerc joggal lehet mérges

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari F1-es csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint a Kínai Nagydíjon történt csapatutasítás nem arról szólt, hogy Sebastian Vettelt előnyben részesítsék Charles Leclerckel szemben.

Leclerc a Kínai Nagydíj rajtjánál megelőzte csapattársát, Vettelt, azonban a csapat később arra kérte őt, engedje maga elé a németet, hátha ő fel tud zárkózni a Mercedesekre. Ez nem történt meg, sőt Leclerc úgy érezte, ő is tudna gyorsabb lenni, ám ekkor már nem történt több helycsere a pilóták között. 

Binotto a futam után elmondta, a csapat érdekeit tartották szem előtt, amikor megkérték Leclercet, engedje maga elé Vettelt.

Megértem Charles érzéseit, ez sajnálatos számára, de a futam ezen pontján a Mercedes kicsit gyorsabb volt, és megpróbáltuk azt, hogy Sebastian hadd menjen. Látni akartuk, hogy tudja-e tartani a Mercedes tempóját. Ez kulcsfontosságú volt a verseny ezen pontján.

„Nem arról volt szó, hogy az egyik vagy másik pilótának adjuk-e az előnyt, hanem a verseny elején – ami egy nagyon fontos szakasza a futamnak – csapatként megpróbáltunk mindent beleadni.”

Szavazz!

Szerinted indokolt volt a Ferrari csapatutasítása?

A szakember úgy nyilatkozott, megérti, ha Leclerc neheztel a szituáció miatt: „Ha Charles mérges, joggal mérges. El kell fogadnunk, sajnálatos számára, és legközelebb talán az ő kezére játszanak majd a dolgok.”

A kérdésre, volt-e elég gyors az autójuk ahhoz, hogy legyőzzék ma a Mercedeseket, Binotto így válaszolt: „Nem kétség, hogy nem. A Mercedes egész hétvégén gyors volt, pénteken, tegnap, az időmérőn is, és bizonyították, hogy ma is gyorsak voltak. Egyik hétvégéről a másikra megfordulhatnak a dolgok: gyorsak voltunk Bahreinben, most ellenkezőleg.

„Így kell tekintenünk a bajnokságra: ha szoros a verseny, akkor különböző szituációkban lehetünk egy-egy versenyen. Most az a feladatunk és kötelességünk, hogy fejlesszük az autót, amennyire csak tudjuk, hogy megbizonyosodjuk arról, hogy mindig az élen legyünk.”

És hogy tudják-e, miért maradtak el a bahreini teljesítményüktől? „Nem, még nincs világos képünk róla, meg kell vizsgálnunk az adatokat. Most ez a legfontosabb, hogy visszamenjünk Maranellóba és elemezzük őket, hogy megfelelően felkészüljünk a következő futamra.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek