Ferrari: Leclerc nem lepett meg minket a teszteken

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari, Barcelona, Testing Day 4,
Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint egyáltalán nem volt meglepő az a teljesítmény, amit Charles Leclerctől láttak a téli teszteken.

Leclerc Kimi Räikkönent váltja idén a Ferrari színeiben, így a mindössze 21 éves pilóta Sebastian Vettel csapattársaként bizonyíthat. 

Jelenleg Jacky Ickx tartja a „Ferrari legfiatalabb futamgyőztese” rekordját, aki 1968-ban, 23 évesen nyerte meg a Francia Nagydíjat az Olasz istállóval. Leclerc-nek jó esélye van arra, hogy átvegye tőle ezt a címet, amennyiben sikerül versenyt nyernie debütáló évében az olaszokkal.

Binotto elmondta, minden a várakozásaik szerint alakult a barcelonai teszteken – tudják, hogy Leclerc nagyon gyors, ezért egyáltalán nem volt kérdés számukra, hogy hogyan fog teljesíteni a fiatal pilóta. 

„Charles egy jó versenyző, garantáltan nagyon gyors” – mondta a csapatfőnök. „De Barcelonában az volt a cél, hogy az új autót megismerje, és hogy a szoros kapcsolat kialakuljon a csapattagok és a pilóta között. Nem lehetett összehasonlítást végezni Sebastian Vettellel, és nem is ez volt a cél.”

„Végül nagyjából egy szinten voltak köridőt tekintve, ez bizonyítja Charles tempóját.”

Nem lepett meg minket. Nem szabad elfelejtenünk, hogy már pár éve a Ferrari család része. A teljesítménye nem ért minket váratlanul, másrészt a teszt nem is azért van, hogy megerősítsen minket a választásunkban. Ami már jelentős lesz, az az, hogy hogyan alakul majd számára a szezon.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!