Verstappen vs. Ocon

Ferrari: Már nyáron megszólaltak a vészharangok

A Scuderia Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali elárulta, már a nyár elején voltak intő jelek arra vonatkozóan, hogy 2013-ban sem tudják majd megverni a Red Bull Racing alakulatát.


A Scuderia Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali elárulta, már a nyár elején voltak intő jelek arra vonatkozóan, hogy 2013-ban sem tudják majd megverni a Red Bull Racing alakulatát.

A Milton Keynes-i gárda a múlt hétvégi Indiai Nagydíjon bebiztosította úgy az egyéni, mint a konstruktőri bajnoki címet, a Ferrarinak pedig még komoly harcot kell vívnia a Mercedesszel és a Lotusszal az ezüstérmet jelentő pozícióért.

Stefano Domenicali elárulta, a szezon során kétszer is kénytelen volt rádöbbenni arra, hogy a dolgok bizony rossz irányba haladnak a Ferrarinak.

„Hogy őszinte legyek, volt két pillanat is, amikor ráeszméltem, hogy a helyzet kezd eléggé komplikálttá válni” – vallotta be az olasz szakember.

„Az egyik július környékén volt, amikor láttuk, hogy nem sikerült annyit javítanunk a teljesítményünkön az újításaink által, amennyit reméltünk. Az egy olyan riasztás volt, amit teljesen világosan láttam.”

„A második pillanat pedig a szezon második felében érkezett el. Ha visszaemlékszünk, Spában és Monzában nem volt rossz a helyzet, ha nem számítjuk Sebastiant és a Red Bullt, viszont nem tudtunk előnyt kovácsolni abból, hogy megváltoztak a gumispecifikációk, miközben azt láttuk, hogy a többiek nagy előnybe kerültek.”

„Tehát volt két figyelmeztetés is a szezon során, melyeket nagyon is jól láttam. Volt két pillanat, amikor ráeszméltem, hogy a dolgok nem jó irányba haladnak.”

A Ferrari csapatfőnöke elismerte, a maranellói gárda idén egész egyszerűen nem végzett elég jó munkát – ennek köszönhető az, hogy a Red Bull már három futammal a bajnokság vége előtt bebiztosította világbajnoki elsőségét.

„Tavaly meg tudtuk volna nyerni a bajnokságot úgy, hogy nem a miénk volt a legjobb autó. Más területeken jók voltunk, mely szükséges ahhoz, hogy egy csapat győztessé váljon. Azt gondolom, idén nem voltunk túl jók az autó fejlesztésében, illetve a gumikezelésben.”

„Ez pedig alaposan rányomta a bélyegét a teljesítményünkre, ez kétségtelen.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek