Verstappen vs. Ocon

Ferrari: Maranello ajtaja nyitva áll Mick Schumacher előtt

Fotó: Pirelli

Mick Schumacher előtt „mindig nyitva áll Maranello ajtaja” – ezt nyilatkozta a minap Szingapúrban a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia idén igencsak formába lendült a Forma-3-as Európa-bajnokságon – a legutóbbi, nürburgringi hétvégén mindhárom futamot magabiztosan nyerte.

Mivel Michael Schumacher a Ferrari történetének legeredményesebb versenyzője, a kis Schumacher számára is logikus lépés lenne, ha hamarosan csatlakozna az olasz istálló versenyzői akadémiájához.

„Ami Mick Schumachert illeti, szerintem a legfontosabb dolog, hogy hagyjuk őt fejlődni anélkül, hogy nyomást helyeznénk rá” – mondta Maurizio Arrivabene.

„A legutóbbi eredményei nagyon-nagyon jók, és én nagyszerű pályafutást kívánok neki. Egy ilyen névvel, mely komoly fejezeteket írt a Ferrari történetében, Maranello ajtaja természetesen mindig nyitva áll előtte.”

„Ez a család döntése – úgy értem, a Schumacher családé. De hagyjuk, hogy a srác jól érezze magát. Én mindig ezt hangoztatom – legyen fókuszált, koncentrált, ugyanakkor élvezze is, és lassan, de biztosan fejlődjön. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

„Maranellóban hogyan is mondhatnánk nemet egy ilyen névnek?”

Schumachert egyébként a Mercedes-motorokat használó Prema színeiben versenyez az F3-ban, jövőre pedig jó eséllyel már a Forma-2-es sorozatban bizonyíthat.

Az F1-es szuperlicenc megszerzéséhez egy versenyzőnek 40 pontot kell begyűjtenie egy hároméves periódus során – Mick Schumacher neve mellett már 22 szerepel, ha pedig idén a legjobb 3 között zárja a Forma-3-as Európa-bajnokságot, megkaphatja a Forma-1-es versenyzéshez szükséges engedélyt is.

Korábban Max Verstappen és Lance Stroll is a Forma-3-ból lépett fel a Forma-1-be, a Sauber főnöke, Fred Vasseur szerint azonban Schumacher jobban tenné, ha még várna ezzel.

„Azt gondolom, óriási a különbség az F3 és az F1 között, és mivel nincs sok tesztnap télen, elég nehéz megtenni ezt a lépést – azt nem akarom mondani, hogy lehetetlen” – fogalmazott.

„Inkább annak lenne értelme, ha az F2-be lépne feljebb. De lehet kapcsolata egy F1-es csapattal és kipróbálhatja magát néhány első szabadedzésen. Sok módja van az F1-re való felkészülésnek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek