Verstappen vs. Ocon

Ferrari: Massa kincset érhet más csapatoknak

A Ferrari főtervező-helyettese, Simone Resta szerint a gárdától az idény végén távozó Felipe Massa minden csapat számára óriási értékkel bírna 2014-ben. Egyelőre nem tudni, a brazil hol folytatja pályafutását.A Ferrari főtervező-helyettese, Simone Resta szerint a gárdától az idény végén távozó Felipe Massa minden csapat számára óriási értékkel bírna 2014-ben.

A 32 esztendős versenyző helyét jövőre Kimi Räikkönen veszi át Maranellóban, Massa azonban mindent megtesz azért, hogy 2014-ben is a Forma-1-ben maradjon.

A brazil pilóta a Lotusszal, illetve menedzsere állítása szerint több más csapattal is egyeztetéseket folytat, döntés azonban még nem született jövőjéről.

Simone Resta az elmúlt nyolc évben együtt dolgozhatott Massával, és elmondása szerint a brazil kincset érhet más csapatoknak.

„Azt gondolom, igen” – mondta a Ferrari főtervező-helyettese, amikor az AUTOSPORT munkatársa arról kérdezte, Massa bármely csapatnak értékes lehet-e jövőre.

„Nagyon tapasztalt srác, 2007 óta pedig nagyon magas szinten versenyzett nálunk. Tehát nagyon sok tapasztalattal rendelkezik.”

Massa ferraris pályafutása során mindezidáig 11 futamgyőzelmet aratott, és hozzásegítette Kimi Räikkönent ahhoz, hogy 2007-ben világbajnok legyen, az elmúlt években pedig Fernando Alonsót támogatta rendszerint.

„Felipe egy igazi csapatjátékos. A szimulátorban is lehet számítani rá, a fejlesztésekből is kiveszi a részét a hétvégék során. Ha pedig a csapat megkérte rá, mindig nyitott volt arra, hogy támogassa csapattársát.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek