Megosztás:

A Ferrari még nem talált magyarázatot

Vettelnek igencsak balszerencsés volt a szombati napja Malajziában.
Vettelnek igencsak balszerencsés volt a szombati napja Malajziában. © Scuderia Ferrari

A Ferrari csak Japánban vetette volna be Sebastian Vettel negyedik motorját és a negyedik MGU-H rendszert, ám a szabadedzésen felmerült problémák miatt az időmérőre beszerelték számára az új elemeket.

Az időmérő első szakaszában a német rögtön jelezte, hogy problémát érez a turbóval, és kiderült, hogy ez így is volt. A világbajnokság második helyén álló Vettelnek ezzel az időmérője véget ért, és csak az utolsó helyről vághat neki a vasárnapi versenynek.

„Délelőtt volt az a problémánk, és úgy döntöttünk, hogy kicseréljük a motort” – nyilatkozta Vettel. „Kimentem, minden rendben volt, aztán a gyorskörömön az 5-ös kanyarban elment az erő. Szerencsés voltam, hogy vissza tudtam menni a bokszba, így meg tudtuk nézni, de megjavítani nem tudtuk.”

„Az történt, hogy elment a turbónyomás, szóval nem volt erő, de hogy miért, azt nem tudjuk.”

Vettel kiesését követően jó néhány percet azzal töltött, hogy megköszönte csapatának a munkát, mivel a harmadik szabadedzés után nagyon gyorsan kellett dolgozniuk ahhoz, hogy az autó elkészüljön az időmérőre.

„Ez nagyon fontos. Őrülten dolgoztak, izzadtak. Hihetetlen eredmény volt, hogy megcsinálták az autót, és ez a szituáció nem volt senki hibája.”

A német elmondta, egyelőre még nem tudják, hogy beszerelik-e az autóba az utolsó, ötödik turbót, de mindenképpen megfontolják a lehetőséget.

„Megnézzük. Lenne értelme, megnézzük, hogy mi az, ami most rendelkezésünkre áll, aztán meglátjuk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Forma-1-es pályafutása 70. rajtelsőségét szerezte a Maláj Nagydíj szombati időmérő edzésén Lewis...

Hozzászólások

( komment)