Megosztás:

A Ferrari megfigyeli a Mercedest és a Red Bullt

A Ferrari folyamatosan reagálni akar az ellenfelek újításaira.
A Ferrari folyamatosan reagálni akar az ellenfelek újításaira. © Sochi Autodrom

A Ferrari 2017-ben különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy megfigyelje a többi csapat autóját, és ezzel határozzon meg irányt néhány fejlesztéshez – állítja Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

A szabályváltoztatások miatt az idei évben kulcsfontosságú, hogy ki az, aki gyorsabban fejleszt – az élcsapatok esetében egy lépésnyi hátrány akár futamgyőzelmekbe is kerülhet. A Ferrari célja, hogy megfigyelje a riválisok dizájnját, és feltérképezze az egyes új alkatrészek, elemek jelentőségét.

„Tavaly megtanultuk a leckét, hogy minden ellenfelünkre odafigyeljünk” – nyilatkozta Arrivabene. „Vizuálisan a Mercedes természetesen nagyon lenyűgöző, tegnap őket figyeltük meg. De a Red Bullt is nézegetjük. Van a Mercedes iskola, ami érdekes, kreatív és meglepő, illetve van a Red Bull iskola, ahol valami talán nem annyira magától értetődő, de nagyon-nagyon hatásos.”

„Figyelembe kell vennünk, hogy mi az, amivel ezek ellen versenyezhetünk, és folytatnunk kell a fejlesztéseket. Ezekre figyelünk idén, és ha valami érdekeset látunk, meg fogjuk vizsgálni” – folytatta a csapatfőnök. „Mindemellett a saját utunkat követjük, a saját programunkat, és ezt is akarjuk folytatni.”

Arrivabene elmondta, nem aggódik a Spanyol Nagydíj péntekjén látott Mercedes-fölény miatt, ugyanis Ausztráliában is hasonlóan kezdődött a hétvége.

„Le a kalappal a Mercedes előtt azért, amit csináltak, de nem fogjuk megváltoztatni a programunkat, ami az, hogy pénteken kezdünk, szombaton fejlődünk és várjuk a vasárnapot. Ezt akarjuk csinálni és erre koncentrálunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki nyitónapján, melyet...

Hozzászólások

( komment)