Ferrari: Megoldás kell, mert Kanada rémálom lesz

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke szerint rémálommal érhet fel a jövő hónapban esedékes Kanadai Nagydíj az olasz istálló számára, amennyiben nem sikerül megoldani a közelmúltban tapasztalt problémákat.


Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke szerint rémálommal érhet fel a jövő hónapban esedékes Kanadai Nagydíj az olasz istálló számára, amennyiben nem sikerül megoldani a közelmúltban tapasztalt problémákat.

A Ferrari számos újítást vonultatott fel a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon, ám a barcelonai versenypálya utolsó szektorában – ahol a kigyorsításoknak igencsak komoly jelentőségük van – Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen rengeteg időt veszített a Mercedesekkel szemben.

„Ha megnézzük a harmadik szektort, az a kigyorsításokról szól” – fogalmazott Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

„Ha ezt a problémát nem tudjuk megoldani, akkor még rosszabb helyzetbe kerülhetünk – nem Monacóban, hiszen ott speciális beállításokat használunk, hanem Kanadában.”

„Nem szeretném, hogy Kanadában ugyanezek a kigyorsítással kapcsolatos problémáink lennének, hiszen akkor rémálommal ér majd fel a hétvége.”

Spanyolországban Vettel a Ferrari új aerodinamikai csomagjával versenyzett, Räikkönen viszont a csapattal közösen úgy döntött, inkább a régi specifikációjú autóval áll rajthoz. Bár Vettel dobogóra tudott állni, a Ferrari hátránya egész évben nem volt akkora, mint Spanyolországban.

Arrivabene elárulta, az adatok azt mutatják, a Ferrari előrelépett az új fejlesztéseknek hála, de további munkára van szükség annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassák ki az újításokból.

„Ha ahhoz az autóhoz hasonlítjuk, amit Kimi használt, akkor előrelépés. De nem elég ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a Mercedeshez. Nem vagyunk vakok. Az utolsó szektorban fél másodpercet veszítettünk. Szóval a valóság az, hogy hátrányban vagyunk.”

„Van egy belső összehasonlításunk, ami azt mutatja, hogy a megoldásaink jók, de sajnos nem eléggé. A csapatnak pedig meg kell értenie, hogy ez a pálya miatt van-e így, vagy pedig van valami, amit mélyebben ki kell elemeznünk.”

„Ki kell derítenünk, hogyan tudnánk javítani az új csomagon – az viszont teljesen világos, hogy az új specifikáció jobb a korábbinál. Átnézzük a számokat és hozunk egy döntést. Ha hibáztunk, be fogjuk vallani.”

A Ferrari csapatfőnöke elárulta, bár a bajnoki címre nem sok esélyük lesz a jelenlegi állapotokat tekintve, az előszezonban felállított célt, tehát a két futamgyőzelmet sikerülhet elérni.

„Az, hogy harcban legyünk a bajnoki címért, túl nagy elvárás. A két futamgyőzelemben továbbra is hiszek. De kemény munka nélkül semmit sem lehet elérni az életben. Nem igazán érdekel, hogy dobogóra állunk-e. Tavalyhoz képest most minden versenyhétvégén dobogón állunk. De ami engem érdekel, az a lemaradásunk. Ha nyerni akarunk két-három futamot, akkor oda kell tennünk magunkat. Jelenleg viszont nem vagyunk elég közel.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!