Ferrari: Miért mindig a hibákról kell beszélni? - F1VILÁG.HU

Ferrari: Miért mindig a hibákról kell beszélni?

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint lehetetlennek tűnik a Ferrari helyzete a vb-címet illetően, azonban nem adják fel.

Nem volt könnyű napja a Ferrarinak Japánban: mindkét pilóta ütközött a futamon, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel is Max Verstappennel keveredett incidensbe.

Vettelnek így a mezőny végéről kellett felzárkóznia, végül a 6. helyig sikerült előretörnie, Räikkönen pedig az 5. pozícióban zárt.

A Ferrari csúnyán eltaktikázta az időmérőt szombaton, így már nehéz helyzetből vágtak neki a futamnak, azonban a versenyen sem tudtak remekelni: Räikkönen 51 másodperccel, Vettel pedig 1 perc 10 másodperccel maradt el az élen végzett Lewis Hamilton mögött.

„Tegnap volt egy problémánk, amiről mindenki tud, és elmondtam, hogy kicsit csalódott voltam, de együtt nyerünk és együtt veszítünk” – nyilatkozta Arrivabene a futamot követően.

„Azt kell mondjam, hogy a csapat és a versenyzők nagyon jól reagáltak. Változó körülmények voltak a futam során, és világos volt, hogy a dobogó nem volt ma a kezünkben.”

A bajnoki címért folytatott küzdelemben Hamilton már 67 ponttal vezet Vettel előtt – Arrivabene elmondta, a végsőkig harcolni fognak a vb-címért.

„Figyelembe véve az elkövetkezendő versenyeket, tudom, hogy lehetetlennek tűnik a helyzet, de az a célunk, hogy elérjük a lehetetlent.

Hirdetés

Vettel és Verstappen egymást hibáztatják az ütközés miatt, ám Arrivabene nem szeretett volna állást foglalni a dologban, és elmondta, nem szeretne a hibákról beszélni.

Miért mindig a hibákról kell beszélnünk? Nagyon későn kaptuk a hírt a büntetésről, és Sebastian tette a dolgát. Ha a verseny incidenseiről akartok beszélni, elfogadom… De ma nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!