Ferrari: Mihamarabb bajnokságot kell nyernünk!

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari,
Túl sok időt veszített a Ferrari, mihamarabb újra világbajnok akar lenni a Forma-1-ben – ezt mondja az olasz gyártó elnöke, John Elkann.

Túl sok időt veszített a Ferrari, mihamarabb újra világbajnok akar lenni a Forma-1-ben – ezt mondja az olasz gyártó elnöke, John Elkann.

A Ferrari nemrég jelentette be, Maurizio Arrivabene helyét az eddig technikai igazgatóként tevékenykedő Mattia Binotto vette át azonnali hatállyal.

„Szükség volt a csapat szervezeti struktúrájának erősítésére” – mondta a szakember a minap a detroiti autókiállításon.

Elkann azt mondja, az újonnan kinevezett csapatfőnök, Mattia Binotto „megkérdőjelezhetetlen technikai kompetenciával” rendelkezik, ám sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a szakember a jövőben nem tartja meg technikai igazgatói feladatait.

Nemrégiben felmerült, hogy a Ferrari visszahívhatja korábbi csapatfőnökét, Stefano Domenicalit, aki ügyvezetőként segítheti az istálló munkáját, Elkann azonban elárulta, teljes mértékben bízik a Ferrari jelenlegi vezetésében, így Louis Camilleri vezérigazgatóban is.

A Ferrari esetleges jövőbeli személycseréivel, illetve az olyan híresztelésekkel kapcsolatban, miszerint Mick Schumacher hamarosan az olasz istálló juniorprogramjához csatlakozhat, az elnök így felelt: „Nem tudom előjelezni azokat a döntéseket, amiket a Scuderián belül hozunk meg a következő hónapokban. A megfelelő időben beszélni fogunk ezekről.”

„Egy olyan jövőt akarunk építeni, mely méltó győztes múltunkhoz. Amilyen hamar csak lehet, világbajnokságot akarunk nyerni – már túl sok időt veszítettünk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!