Ferrari: Mindegy, melyik versenyzőnk lesz 3. a bajnokságban - F1VILÁG.HU

Ferrari: Mindegy, melyik versenyzőnk lesz 3. a bajnokságban

HIRDETÉS
Az egyéni világbajnokság harmadik helyénél sokkal fontosabb dolgokra kell koncentrálnia a Ferrarinak az F1-es szezon utolsó versenyein, állítja Mattia Binotto, az olaszok csapatfőnöke.
Formula One F1 - Japanese Grand Prix - Suzuka Circuit, Suzuka, Japan - October 13, 2019. Ferrari's Charles Leclerc and Sebastian Vettel after the race. REUTERS/Issei Kato

Charles Leclerc 236 ponttal jelenleg a 3., Sebastian Vettel pedig a bajnokság 4. helyét foglalja el 230 ponttal, így még mindketten harcolnak a világbajnoki pódium alsó fokáért. A 2. helyen álló Bottas mögött Leclerc lemaradása 53 pont, így ugyan matematikai esélyük még van erre a pozícióra is, ám a realitásokat nézve erről a helyről le kell mondaniuk. 

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, nem fontos számukra, hogy ki lesz a harmadik a bajnokságban – sokkal fontosabb az, hogy a konstruktőri második helyet bebiztosítsák. 

„Ami fontos számunkra, hogy a konstruktőri második helyet bebiztosítsuk, és remélhetőleg ez sikerül is ezen a hétvégén” – mondta. 

„Ami még fontos, hogy győzelmet szerezzünk a Ferrari csapat számára a következő néhány versenyen. És azt hiszem, csak a legutolsó helyen van az, hogy ki lesz a harmadik az egyéni világbajnokságban.”

A csapatfőnök hozzátette, egyik pilótát sem fogják előnyben részesíteni annak érdekében, hogy övé legyen a 3. hely. 

„És hogy ki lesz az… Nem fontos” – mondta. 

A kérdésre, az, aki előrébb végez majd a bajnokságban, előnyt élvez-e majd a következő szezon elején, Binotto egyértelmű választ adott: „Egyáltalán nem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!