Megosztás:

A Ferrari motorja már most jobb, mint a Mercedesé?

Vettel és a Ferrari megnyerte a melbourne-i évadnyitót.
Vettel és a Ferrari megnyerte a melbourne-i évadnyitót. © Scuderia Ferrari

Könnyen lehet, hogy a Ferrari idei V6-os erőforrása már jobb, mint a Mercedesé – ezt mondta a Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner.

Azt követően, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari éles csatában legyőzte Lewis Hamiltont és a Mercedest az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, Melbourne-ben, kiderült, hogy az olasz istálló a GPS-adatok alapján főképp a motorerő tekintetében ért el jelentős előrelépést tavalyhoz képest.

Ezt erősítette meg Günther Steiner is, kinek csapata, a Haas idén is a Ferrari motorjait használja a királykategóriában, és aki szerint előfordulhat, hogy már az olasz gyártó erőforrása a legjobb a Forma-1-ben.

„Ami a motort illeti, nemcsak egy területen lett jobb, hanem a teljes csomag fejlődött tavalyhoz képest. Ugyanolyan versenyképes, mint a Mercedesé, ha nem jobb!” – mondta a szakember.

„A Ferrari nyert Ausztráliában, de mindenki fejleszt és próbál jobbá válni. Folyamatos fejlesztési verseny várható. Remek előrelépéseket tettek, és a Ferrari segítsége nélkül mi sem tartanánk ott, ahol.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt szeretné, ha a jövőben lehetősége lenne arra,...

Hozzászólások

( komment)