Ferrari: Nagy árat fizettünk azért, hogy nem figyeltünk a minőségre - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nagy árat fizettünk azért, hogy nem figyeltünk a minőségre

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne elismerte, nagy árat fizettek azért, hogy nem figyeltek oda eléggé a külső beszállítóktól érkező komponensek minőségére. A szakember csalódott, ugyanakkor hisz abban, hogy még menthető a 2017-es idény.

Sebastian Vettel hátránya 59 pontosra nőtt az összetettben élen álló Lewis Hamiltonnal szemben, miközben a Ferrari 145 ponttal van lemaradva a Mercedestől azok után, hogy a négyszeres világbajnok egy műszaki hiba miatt kiesett a Japán Nagydíjon.

Mint kiderült, egy külső beszállítótól származó gyújtógyertya miatt nem ért célba Vettel Szuzukában, ami a Ferrari elnöke szerint elfogadhatatlan.

„Technikai nonszensz, hogy ez hatással tudott lenni egy olyan autóra, mely eurómilliókba kerül” – mondta Marchionne az olasz Class CNBC televíziónak nyilatkozva.

„Meg kell erősítenünk elkötelezettségünket az F1-be érkező komponensek minőségét illetően. Egy olyan probléma ez, amit talán figyelmen kívül hagytunk egy ideje, mert soha nem volt ekkora jelentősége.”

„De most legalább 3 olyan alkalom volt, amikor valóban láttuk a pusztító hatását a teljesítményre vonatkozóan. Orvosolni fogjuk!”

Habár csalódott az elmúlt időszak eredményei miatt, a Ferrari elnöke úgy érzi, elég gyorsak ahhoz, hogy a szezon hajrájában nyomás alatt tartsák a Mercedest.

„Anélkül, hogy túlzottan arrogáns lennék, azt gondolom, hogy az autónk ugyanolyan szinten volt – ha nem volt jobb –, mint a Mercedesé. Meggyőződésem, hogyha nem lett volna ilyen problémánk az elmúlt 3 versenyen, most már dolgokról beszélgetnénk.”

„A szezon még nincs elveszve. Nem fogok most balszerencséről beszélni, mert nem hiszek benne. Ami viszont fontos, hogy ne veszítsük el azt az önbizalmat, ami idáig hozott el minket. Elégedett vagyok a csapat eddigi munkájával, és hiszek abban, hogy a következő 4 versenyen le tudjuk faragni a hátrányunkat a Mercedesszel szemben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!