Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.
Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc már a rajtnál Vettel elé került, ám nem tudta tartani a lépést az élen autózó Mercedesekkel, így a 10. körben a Ferrari arra utasította őt, engedje el maga mellett csapattársát.

A monacói nem örült a döntésnek, ám eleget tett a csapat kérésének, ám hamar kiderült, Vettel sem tud sokkal jobb tempót diktálni nála. A csapatutasítás azonban gyakorlatilag tönkretette a monacói versenyét, aki így csak az 5. helyen futott be, miközben Vettel 3. lett.

Három versenyen egyébként háromszor fordult eddig elő, hogy a Ferrari utasította Leclercet: Ausztráliában arra kérték, ne támadja az előtte autózó Vettelt, és ugyanez volt a helyzet Bahreinben is, ahol azonban Leclerc végül megelőzte a négyszeres bajnokot.

„Kétségkívül nehéz dolog csapatként utasítást adni” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök. „Hiszen megértjük a versenyzőket, nekik azért kell küzdeniük, hogy elöl maradjanak, amennyire csak tudnak.”

„Kétségkívül nem volt egyszerű döntés. Köszönettel tartozom Charles-nak. Azzal, ahogy viselkedett, újra megmutatta, hogy igazi csapatjátékos. De csak ismételni tudom magam, lesz olyan helyzet, amikor fordítva történik mindez. Csapatként a lehető legtöbb pontot kell gyűjtenünk. És ebből a szempontból szerintem helyesen döntöttünk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!