Ferrari: Nem baj, ha ronda, csak gyors legyen - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nem baj, ha ronda, csak gyors legyen

HIRDETÉS

Nagy izgalmak közepette várja már új autójának leleplezését a Scuderia Ferrari alakulata. Az olaszok abban bíznak, a tavalyi, balul sikerül év után idén újra a világbajnoki címért harcolhatnak majd.


Nagy izgalmak közepette várja már új autójának leleplezését a Scuderia Ferrari alakulata. Az olaszok abban bíznak, a tavalyi, balul sikerül év után idén újra a világbajnoki címért harcolhatnak majd.

Azt egyelőre nem tudni, milyen néven fut majd az új konstrukció, a hivatalos prezentáció időpontját azonban szerdán hivatalosan is megerősítette a csapat. A gárdát irányító Stefano Domenicali elárulta, február 3-án hull majd le a lepel a vadonatúj versenygépről, melyet – ha az időjárás is úgy akarja – másnap, Fioranóban azonnal pályára is visznek.

„Természetesen a győzelem az elsődleges célunk, és úgy hiszem, hogy a lehető legjobban készülünk fel arra, hogy ezt végül elérjük” – fogalmazott a szakember a Ferrari hagyományos évadnyitó médiarendezvényén, Madonna di Campiglióban.

„Mindenki nagyon keményen dolgozik azon, hogy javítsunk az autó teljesítményén, minden apró részletre gondosan odafigyelünk. Arra számítok, hogy még azok a szakemberek is, akik csak most csatlakoztak hozzánk, nagyban hozzájárulnak majd eme rendkívül erős csoport munkájához.”

Ami pedig az új autót illeti: Domenicali elárulta, a 2012-es versenygép nagyban eltér majd elődjétől, hiszen a konzervatív szemlélettől eltávolodva megpróbáltak merészebb utakat bejárni a tervezés és a fejlesztés során.

„Egyértelműen más lesz, hiszen a tervezés filozófiáját tekintve határozottan szakítunk a múlttal. Nem olyan szép, mivel a formát alapvetően meghatározzák a technikai szabályok, tehát nem hagynak sok lehetőséget, de – és ez az, ami igazán számít – reméljük, hogy mindennek ellenére legalább gyors lesz!”

Az pedig, hogy csúnyácska lesz az új versenygép, a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót sem érdekli túlzottan. A szakember mindazonáltal úgy a csapattól, mint annak versenyzőitől sokat vár 2012-ben.

„Nagyon remélem, hogy már kezdettől fogva versenyképes autóval gurulhatunk pályára” – így Montezemolo. „Érdekes bajnokság lesz, ráadásul nagyon sok világbajnok is ott lesz a mezőnyben. Úgy tűnik, a mi srácaink, Felipe [Massa] és Fernando [Alonso] nagyszerű formában vannak, és a csapatnál mindenki éjt nappallá téve dolgozik a legapróbb részleteken is.”

„Domenicali azt mondta, hogy az autó nem lesz valami szép? Ami engem illet, szeretném, ha vacakul nézne ki: mondom ezt kissé provokatívan, mert én azt akarom, hogy győztes és megbízható autó legyen, de egyben „simpatico” is abban az értelemben, hogy tudja, miképp kell mosolyogva nyerni!”

Hirdetés

„A bajnoki cím? 2010-ben nagyon közel voltunk hozzá, 2011-ben pedig elég messze, de most, 2012-ben meg akarjuk nyerni. Persze mondani könnyű, megtenni viszont annál nehezebb.”

A riválisokról természetesen a Ferrarinál is óvatosan nyilatkoztak, Stefano Domenicali elmondta, csak Melbourne-ben kapunk majd képet a valós erőviszonyokról.

„Amíg nem látjuk a többi autót, addig nem fogjuk tudni, hogy a határokig toltuk-e az új versenygép fejlesztését. Hogy igazán megértsük a hierarchiát, várnunk kell a melbourne-i időmérőig: emlékeznünk kell arra, hogy a teszteken látott köridők nem mindig tükrözik a valós erőviszonyokat. Jerezben és Barcelonában csak egy elnagyolt képet kapunk majd, semmi többet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!