Ferrari: Nem feltartott kézzel érkezünk Monzába - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nem feltartott kézzel érkezünk Monzába

HIRDETÉS

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Marco Mattiacci elárulta, pontosan tisztában vannak azzal, hogy nagyon nehéz dolguk lesz hazai versenyükön, a hétvégi Olasz Nagydíjon.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Marco Mattiacci elárulta, pontosan tisztában vannak azzal, hogy nagyon nehéz dolguk lesz hazai versenyükön, a hétvégi Olasz Nagydíjon.

A száguldó cirkusz mezőnye a versenynaptár leggyorsabb helyszínére, Monzába látogat, ahol a várakozások szerint a Mercedes-motorokat használó versenyautók komoly erőfölényben lesznek majd a Renault, valamint a Ferrari erőforrásait használó versenygépekkel szemben.

Bár a Ferrarinál pontosan tisztában vannak ezzel, Marco Mattiacci elárulta, nem engedhetik meg maguknak, hogy feltartott kézzel induljanak a harcba hétvégén.

„Világos, hogy a Mercedes következetes teljesítményt nyújt, főleg a teljes csomagot tekintve” – mondta a csapatfőnök.

„Kemény versenyeink voltak eddig is, ugyanakkor a lehetőség mindig adott. A Forma-1 a versenyzőkről és a stratégiákról szól, szóval megpróbálunk rendkívül fegyelmezettek és koncentráltak lenni.”

„Tovább kell folytatnunk azt, amit eddig csináltunk: higgadtnak kell maradnunk és a megfelelő döntéseket kell hoznunk – tudván azt, hogy messze vagyunk az élmezőnytől. De meg kell ragadnunk a lehetőségeket.”

„Ilyen megközelítéssel érkezünk Monzába is. Elképesztően nehéz dolgunk lesz, ezzel tisztában vagyunk. De meglátjuk, mit tehetünk.”

Habár a Ferrari nyers tempó tekintetében valószínűleg nem tudja majd tartani a versenyt a Mercedesszel, a Renault-motoros Red Bull közelmúltbéli sikerei jól mutatják, hogy nem lehetetlen a győzelem.

Amikor Mattiaccit arról kérdezték, inspirálja-e őket a Red Bull teljesítménye, így felelt: „Megpróbálok mindenből inspirációt nyerni, nemcsak a Red Bullból. Tovább kell dolgoznunk, mert a Red Bull is bizonyította, hogy van lehetőség megfogni őket. Szóval tisztelet nekik és [Daniel] Ricciardónak, aki bizonyítani tudta, hogy egy nagyon fontos versenyző.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!