Ferrari: Nem kötöttünk előszerződést Hülkenberggel - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nem kötöttünk előszerződést Hülkenberggel

HIRDETÉS

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint a maranellói gárda előszerződést kötött Nico Hülkenberggel.


A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint a maranellói gárda előszerződést kötött Nico Hülkenberggel.

A német versenyző sokáig jó eséllyel pályázott Felipe Massa megüresedő helyére, a felek állítólag mindenben meg is állapodtak, így csupán az aláírások hiányoztak a szerződésekről, amikor a Ferrari visszakozott, és inkább úgy döntött, Kimi Räikkönent ülteti egyik autójába 2014-ben.

Hülkenberg eztán a Lotusszal kezdett tárgyalásokba, egyelőre azonban nem tudni, hogy a 26 esztendős versenyző hol folytatja pályafutását jövőre. A német a Sauberrel és a Force Indiával is tárgyal.

Az interlagosi paddockan ütötte fel fejét a pletyka, miszerint Hülkenberg jövőre ugyan még nem, 2015-ben azonban akár már a Ferrari versenyzője is lehet, az olaszok ugyanis állítólag előszerződést kötöttek vele arra az esetre, ha Fernando Alonso úgy döntene, visszatér egykori csapatához, a McLarenhez.

„Jelen pillanatban nincs reális esélyem a Ferrarinál” – mondta Hülkenberg a Die Welt című német lapnak adott interjújában.

„Az ajtó momentán zárva van, de nem tudom, hogy ez a jövőben is így lesz-e.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali cáfolta, hogy előszerződést kötöttek volna Hülkenberggel a 2015-ös évre.

„Nico egy óriási tehetség, de nem kötöttünk vele előszerződést” – mondta az olasz szakember a Bildnek.

Hülkenberg elárulta, jövőre vélhetően a Saubernél, vagy a Force Indiánál folytatja majd pályafutását, és bár a Lotus is a lehetséges opciók között szerepel, egyre kevésbé hisz a megállapodásban.

Hirdetés

„Jelenleg lehetetlen megmondani, hol folytatom jövőre. A Forma-1 drámaian meg fog változni jövőre. Az élcsapatoknál az összes hely foglalt, úgyhogy korlátozottak a lehetőségeim.”

„Az biztos, hogy 2014-ben nem fogok a bajnoki címért küzdeni. A Force India és a Sauber jelenti a két opciót számomra. A Lotus is ott van, de ez az új befektetőtől függ. Egy kicsit szkeptikusan állok hozzá ehhez a dologhoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!