Verstappen vs. Ocon

Ferrari: Nem lesz balhé Räikkönen és Alonso között

Semmiféle problémára nem számít Fernando Alonsóval és Kimi Räikkönennel a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali.


Semmiféle problémára nem számít Fernando Alonsóval és Kimi Räikkönennel a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali.

A maranellói gárda jövőre két világbajnok versenyzővel vág neki a sorozatnak, sokan azonban attól tartanak, a Felipe Massát váltó Kimi Räikkönen nem fér majd össze a gárdánál eddig vezérszerepet betöltő Fernando Alonsóval.

Massa a héten úgy nyilatkozott, biztos abban, hogy a Ferrarinak jövőre lesznek problémái új párosával, Stefano Domenicali szerint azonban nincs okuk az aggodalomra.

„Talán félnek tőlünk, mert erősek vagyunk” – mondta a Ferrari csapatfőnöke, amikor azokról a véleményekről faggatták Szingapúrban, mint amilyet Massa is megfogalmazott.

„Ez része a pszichológiai hadviselésnek, ilyen ez a játék. Nem igazán érdekel ez engem, mert nem hallgatok rájuk. Mindenki azt mond, amit akar, ennyi.”

„Nem fogok változtatni azon, ahogy kezeljük ezt a helyzetet csapatként. Érdekes módon az én véleményemet soha nem lehet hallani más csapatokkal kapcsolatban.”

A Ferrari spanyol versenyzője, Alonso sem gondolja úgy, hogy bármiféle problémája lesz Räikkönennel.

„Kétlem, hogy bárkinek az érkezése miatt is jobban nyomnám annál, mint ahogy most nyomom. Két világbajnok egy csapatban – nem lesz semmi változás” – mondta a kétszeres világelső.

„A média folyamatosan erről ír, pontosan ez volt akkor is, amikor megérkeztem ide. Az emberek azt mondták, katasztrofális lesz a kapcsolatom Felipével, most, négy év után pedig ő az egyik legjobb haverom itt.”

„Jövőre ugyanez lesz, de ezt talán le sem írják majd. Felipére is úgy tekintek, mintha világbajnok volna.”

„Kétlem, hogy egy bajnoki cím megváltoztatja az emberek viszonyát. Felipe világbajnok volt, amikor 2008-ban átszelte a célvonalat, szóval nem arról van szó, hogy ő egy újonc.”

Habár Massa az elmúlt években főként vízhordóként tevékenykedett Alonso mellett, Domenicali kijelentette, a Ferrari Räikkönen érkezésével sem fog változtatni működési módszerein.

„Nem hinném, hogy az ő érkezése miatt változik a filozófia. Minden versenyző, aki dolgozott már a Ferrarinál, pontosan tudja, hogy a csapat érdeke az első.”

„Teljesen normális, és feltétlenül szükséges, hogy mindenki a maximumot nyújtsa, de a történelem során mindig így dolgoztunk, és a jövőben is így lesz.”

Alonso elárulta, tisztában volt Räikkönen érkezésének lehetőségével, és úgy véli, a finn a lehető legjobb választás a távozó Massa helyére.

„Mindig informáltak a csapat döntéseiről, és az is igaz, hogy a csapat csak az utolsó pillanatban hozott döntést. Amikor eldöntötték, hogy jobb lenne lecserélni Felipét, kikérték a véleményem.”

„Én akkor úgy gondoltam, hogy Kimi a legjobb a piacon, és miután olyan sok minden változik jövőre, nagyon fontos, hogy egy olyan csapattársam legyen, aki sok évet eltöltött már az F1-ben. A csapat őt választotta, szóval elégedett vagyok.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek