Ferrari: Nem lesz gyengébb a Mercedes jövőre - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nem lesz gyengébb a Mercedes jövőre

HIRDETÉS

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne nem számít arra, hogy Nico Rosberg távozásával jelentősen meggyengül majd a Mercedes csapata 2017-re.


A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne nem számít arra, hogy Nico Rosberg távozásával jelentősen meggyengül majd a Mercedes csapata 2017-re.

Az újdonsült világbajnok 2017-ben jelentette be visszavonulását, a Mercedesnél pedig egyelőre nem tudják, ki veszi majd át a helyét.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva elárulta, meglepte őt Rosberg döntése.

„Küldtem is egy üzenetet Totónak [Wolff], épp repülőn ültem, amikor jött a hír, és meg is lepett – mondta a szakember.

„Igazából minden elismerésem Rosbergnek, amiért volt bátorsága ehhez. Úgy gondolom, az életben nagyon sokat számít az időzítés. Bajnokként zárta az F1-es idényt, ennél jobban nem vonulhatna vissza. Úgy gondolom, Nico elérte azt a kort, amikorra már rengeteget fektetett a versenyzésbe. És azzal, hogy végül bajnok lett, teljesültek kívánságai.”

„Szóval csak dicsérni tudom őt ezért a döntésért, de nem tudom, hogy mi vár a Mercedesre így. Nem gondolnám, hogy gyengébb lesz az istálló. Ne felejtsük el, hogy még mindig ott van Lewis Hamilton, és biztos vagyok abban, hogy egy olyan versenyzőt választanak, akiben legalább annyi potenciál van, mint korábbi versenyzőjükben.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene megérti Rosberg döntését.

„Ez a világ annyira a technológiára fókuszál, hogy néha elfelejtjük, hogy mi is emberek vagyunk. Tisztelem a döntését” – mondta.

„Néha elnézünk balra, majd jobbra, és elfelejtjük, hogy középen ott van a szívünk és az elménk. Nico érezte ezt, és egy másmilyen életet választott a továbbiakra.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Nem lesz gyengébb a Mercedes jövőre
Perez majdnem kiesett a Q1-ben, mielőtt második rajthelyet szerzett
Sainz miatt megóvja az időmérő eredményét az Aston Martin!
Verstappen: Az időmérőre sikerült még jobbá tennünk az autót
Sainz megoldotta, hogy ne érje túl nagy ütés a Ferrarit
Hamilton hibázott, esőben bízik a versenyen

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!