Ferrari: Nem volt értelme pályára gurulni ilyen időben

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Nem volt értelme körözni a szerdai, télies körülmények között Barcelonában – ezt mondják a Ferrarinál.

A 3. barcelonai tesztnapon mindössze 5 csapat gurult pályára, ám ők is csak néhány kört tettek meg a katalán ringen, a körülmények ugyanis olyan rosszak voltak.

A nap legszorgalmasabb versenyzője Fernando Alonso volt a maga 11 körével – a spanyol versenyző volt az egyetlen, aki mért kört futott Barcelonában.

A Ferrarinál végig a garázsban maradtak, már délután döntött arról a csapat, hogy nem küldi pályára Kimi Räikkönent.

„Még amikor a hó esőbe váltott, a hőmérséklet akkor sem érte el azt az értéket, mely szükséges egy Forma-1-es autó üzemeltetéséhez” – fogalmaztak a Ferrarinál.

„A hőmérséklet éppen csak elérte a 2℃, a pályahőmérséklet pedig csak kicsivel volt magasabb. Nem volt értelme kimenni, mert ilyen alacsony hőmérsékletek mellett még az esőgumik sem működnek megfelelően, ezért nem gyűjthettünk volna értékes adatokat azzal kapcsolatban, hogyan teljesít az autó.”

„Így délután Kimi és a csapat meghozta az egyetlen észszerű döntést, és befejezte a tesztnapot, amit a jelenlegi szabályok szerint nem lehet majd bepótolni.”

A Ferrarinál azt mondják, bár Räikkönen veszített egy tesztnapot, nem változtatnak eredeti terveiken, és a csütörtöki zárónapon Sebastian Vettel ül autóba, jövő héten pedig egyenlő arányban osztoznak majd a tesztnapokon a versenyzők.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek