Ferrari: Nem voltak hatékonyak a fejlesztések... - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nem voltak hatékonyak a fejlesztések…

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, nem működtek hatékonyan azok a fejlesztések, melyeket pályára vittek a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon.
Fotó: Pirelli

A maranellóiak képtelenek voltak az elsőségért harcolni Barcelonában, ahol a Mercedes újabb kettős győzelmet aratott, tovább növelve ezzel összetettbeli előnyét.

Pedig a Ferrari az aerodinamikai fejlesztések mellett egy továbbfejlesztett motort is pályára vitt Spanyolországban, ezek azonban nem hoztak előrelépést a csapat számára. Olyannyira, hogy Sebastian Vettelék még a dobogóról is lecsúsztak, annak legalsó fokára ugyanis a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen állhatott fel.

„Ez egy újabb olyan verseny volt, ahol a várakozásainkon alul teljesítettünk. A fejlesztések, melyeket Barcelonába hoztunk, úgy az aerodinamikát, mint a motort tekintve, jól működtek, csak éppen nem bizonyultak hatékonynak.”

„Most ki kell elemeznünk mindent, és át kell gondolnunk, mi nem működött… És ami azt illeti, nem hiszem, hogy ma még precíz válaszunk van erre.”

„Azt gondolom, hogy a motorerőt, illetve a végsebességet tekintve elég jók vagyunk, csak vannak gyengeségei az autónak, melyek megmutatkoztak ezen a hétvégén. Rajtunk múlik, hogy megértjük-e ennek okát, és javítunk-e a helyzeten a jövőben.”

Binotto egyébként nemrég elismerte azt is, nem kizárt, hogy idei versenyautójuk koncepciójával vannak problémák – hogy mit is mondott pontosan ezzel kapcsolatban, az alábbi cikkben elolvashatod!

A Ferrarinál elismerték, elszúrhatták idei autójukat – F1VILÁG.HU

A hétvégi Spanyol Nagydíjon elszenvedett újabb vereség után a Ferrari Forma-1-es csapatánál elismerték, elképzelhető, hogy rossz koncepció mentén fejlesztették 2019-es versenyautójukat.F1VILÁG.HU – Hírek

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!