Verstappen vs. Ocon

Ferrari: Nincs alapja a Räikkönen-pletykának

Alaptalanok a Kimi Räikkönen Ferrarihoz való visszatéréséről szóló hírek – ezt állította a maranellói gárda egyik szóvivője a minap a BBC-nek.


Alaptalanok a Kimi Räikkönen Ferrarihoz való visszatéréséről szóló hírek – ezt állította a maranellói gárda egyik szóvivője a minap a BBC-nek.

A finn Ilta Sanomat című lap számolt be hétfőn arról, Räikkönen döntött jövőjéről, így 2014-ben korábbi csapatánál, a Ferrarinál folytatja pályafutását.

A „Jégember” 2007-ben szerződött Maranellóba, ahol már első évében világbajnok lett, a felek útjai azonban a 2009-es szezon végén viharos körülmények közepette különváltak.

Räikkönen ekkor a Forma-1-nek is búcsút intett, 2012-ben azonban a Lotus színeiben visszatért a száguldó cirkuszba.

Szerződése idén jár le az enstone-i gárdánál, szolgálatai iránt pedig a Red Bull Racing, és állítólag a Ferrari is érdeklődik. A maranellói gárda szóvivője azonban a minap alaptalannak nevezte a finn érkezéséről szóló híreket.

„Jelen pillanatban tényleg egyáltalán nem foglalkozunk a versenyzői piac alakulásával” – idézi a Ferrari szóvivőjét a BBC.

A szakember hozzátette, arra összpontosítanak, hogy életben tartsák Fernando Alonso világbajnoki esélyeit.

„Számunkra ez élvez most prioritást. A versenyzőkérdés nem jelent problémát számunkra, még akkor se, ha korábban fontolgattuk Felipe [Massa] lecserélését.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek