Ferrari: Nincs értelme siránkozni - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nincs értelme siránkozni

HIRDETÉS

A bahreini kiábrándító szereplés ellenére továbbra sem érzi elveszettnek a világbajnoki címet a Ferrari Forma-1-es csapata.


A bahreini kiábrándító szereplés ellenére továbbra sem érzi elveszettnek a világbajnoki címet a Ferrari Forma-1-es csapata.

A maranellói gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso akár a futamgyőzelemért is harcba szállhatott volna a vasárnapi Bahreini Nagydíjon, sorsa azonban már a verseny elején megpecsételődött, amikor is a DRS-rendszer hibája miatt kétszer is kénytelen volt a bokszba látogatni.

A spanyol végül csak nyolcadikként ért célba, míg csapattársa, Felipe Massa képtelen volt a pontszerzésre.

Alonso hátránya ezzel 30 pontra nőtt a futamot megnyerő Sebastian Vettellel szemben, a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint azonban még bőven lesz idejük arra, hogy felzárkózzanak.

„A hátrányunk 30 pont most, ha viszont Vettel nulláz a következő versenyen, mi pedig nyerünk, akkor csak 5 lesz” – mondta a szakember.

„Még csak négy futam ment le, bőven van időnk. Ne feledjük, tavaly 50 pontos előnyünk volt, szóval könnyen fordulhat a kocka.”

Domenicali kifejtette, Vettel malmára hajtotta a vizet a bahreini versenyen, hogy saját tempóját autózhatta az élen, ezáltal vigyázhatott abroncsaira is.

„Sebastian nagyon jó versenyt futott, de egyedül volt, és kontrollálni tudta tempóját. Tudjuk, hogy ilyen helyzetben lehet a legjobban kezelni az abroncsokat. Ezt sanghaji futamon is láthattuk, amikor mi voltunk elöl.”

„Fernando nagyon jó versenyt futhatott volna, szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a jövőben nem kerülünk ilyen helyzetbe.”

Hirdetés

A Ferrarinál pontosan tisztában vannak azzal, idén nem sikerült kihozniuk a maximumot lehetőségeikből: Malajziában Alonso egy hibás csapatdöntés miatt volt kénytelen már a második körben kiállni, Bahreinben pedig a gárda szintén nem állt a helyzet magaslatán, amikor a spanyol autójában meghibásodott a DRS-rendszer.

A maranellói alakulat most mindent megtesz ezért, hogy rendezze sorait, és a bajnokság következő versenyein ne forduljanak elő hasonló baklövések.

„Sajnálatos mindez, és jelenleg az a legjobb, ha leszegett fejjel dolgozunk tovább és nem siránkozunk sokat” – magyarázta Domenicali.

„A legfontosabb dolgok pozitívak. Kevesebb pontot szereztünk, mint kellett volna, ha az autó valódi teljesítményét nézzük. Mindig dobogóra állhattunk volna, és akár egy újabb győzelmet is arattunk volna, de ez a helyzet.”

„Biztos vagyok benne, hogy visszatérnek majd a pozitívumok, és talán az a sok negatívum, ami sújtott minket eddig, átpártol másokhoz. Koncentráltnak kell maradnunk. A bajnokság hosszú, nincs értelme sokat siránkozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!