Ferrari: Növelnünk kell a leszorítóerőt! - F1VILÁG.HU

Ferrari: Növelnünk kell a leszorítóerőt!

HIRDETÉS
Nem a Mercedesszel szembeni lemaradás csökkentése a Ferrari egyetlen célja – az olaszok mindent megtesznek azért, hogy növeljék versenyautójuk leszorítóerejét, azzal ugyanis komoly problémák voltak a 2019-es szezon első felében.
Charles Leclerc, Ferrari, grid, Hungaroring

A Ferrari nagy reményekkel vágott neki az idei szezonnak, a futamgyőzelem azonban a nyári szünetig nem jött össze – miközben a Red Bullnak már három versenyt is sikerült nyernie a domináló Mercedes mellett.

A Ferrari Hockenheimben jó formát mutatott, a Hungaroringen azonban képtelen volt tartani a lépést riválisaival. Az olasz istálló folyamatosan próbál javítani autóján, a legfőbb cél pedig, hogy annak leszorítóerején növeljenek.

„Egyszerűen hiányzik a maximális leszorítóerő. Vannak pályák, melyeken nincs szükség a lehető legtöbb leszorítóerőre, szóval ezeken a helyszíneken más lehet a helyzet” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

„Kétségkívül arra törekszünk, hogy növeljük az autónk leszorítóerejét már idén is. A szezon második felében megpróbáljuk a lehető legtöbb leszorítóerőt rátenni az autóra, a jövő évi versenygépre pedig még többet!”

„Tudjuk, hogy a riválisaink is folyamatosan fejlesztenek, és dolgoznak a jövő évi versenyautón, hogy növeljék a leszorítóerőt. Szóval nem szabad, hogy a lemaradásunk csökkentése legyen az egyetlen célunk. Ennél többre lesz szükség.”

A Ferrarinak a problémák ellenére voltak erős hétvégéi idén, ezeken azonban egyéni- és csapathibák, illetve műszaki gondok hátráltatták az istállót. Binotto elismerte, nem a leszorítóerő hiánya az „egyetlen gyengeségük”.

„A jövő évi autóra kellene koncentrálnunk? Nem gondolom. Nemcsak azért, mert ugyanilyenek lesznek a szabályok, szóval bármit is csinálunk, az előnyökkel jár a jövő évi autót tekintve is. És sok verseny hátravan még – a Ferrari pedig eddig nem tudott győzni. Legalább van egy célunk, szóval mindent megkell tennünk azért, hogy a lehető legjobbat nyújtsuk az idei szezonban.”

Binotto még a Magyar Nagydíj után az F1VILÁG.HU-nak úgy nyilatkozott, nagyon bízik abban, hogy a motorigényes pályákon, például Spában és Monzában a győzelemért harcolhatnak.

„Ezek a pályák valóban motorigényes helyszínek, szóval számíthatunk arra, hogy versenyképesebbek leszünk ott” – mondta bizakodóan az olasz szakember lapunk kérdésére válaszolva.

Hirdetés

„Persze semmi sincs kőbe vésve, hiszen ellenfeleink nagyon erősek, és harcba fognak szállni velünk. A helyzet biztosan más lesz majd, mint Budapesten. Próbálunk majd jobb teljesítményt nyújtani, és arra törekszünk, hogy megszerezzük idei első győzelmünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!