Ferrari: Nyerhetünk a szezon utolsó harmadában is! - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nyerhetünk a szezon utolsó harmadában is!

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint lesz még esélyük arra, hogy versenyt nyerjenek az idei szezonban, habár már nem lesznek olyan pályák az idei versenynaptárban, melyek kifejezetten fekszenek az olasz istálló autóinak.
GP ITALIA  F1/2019 -  SABATO 07/09/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari

A maranellóiak a várakozásoknak megfelelően remek formát mutattak Belgiumban és Olaszországban: a két motorigényes versenyhelyszínen Charles Leclerc megszerezte a győzelmet, így a bajnoki pontversenyben csapattársa, Sebastian Vettel elé tudott kerülni.

Mivel az idény további részében olyan versenyhelyszínekre látogat el a mezőny, ahol a leszorítóerőnek sokkal nagyobb jelentősége van, a Ferrarinak igazán nehéz dolga lesz.

Mattia Binotto szerint viszont már az év első felében és megmutatták, hogy képesek az erős teljesítményre az ilyen pályákon is.

„Tudtuk, hogy ezek a pályák azok, melyeken versenyképesek lehetünk” – mondta az Autosport című lapnak nyilatkozva a Ferrari csapatfőnöke Spával és Monzával kapcsolatban.

„Nem volt magától értetődő a dolog, de kétségkívül fontos volt számunkra az, hogy motorigényes helyszínekről volt szó, illetve hosszú egyenesekről.”

„Fontos számunkra, hogy ne hagyjunk ki olyan lehetőségeket, mint amilyeneket kihagytunk a szezon első felében. És tény, hogy elégedettséggel tölt el bennünket az, hogy ezen a két versenyen ki tudtuk használni autónk erősségeit.”

„Hogy mi lesz a következő versenyeken? Szerintem lehetnek ugyanolyan jók, mint az idény első felében. Lesznek futamok, mint a németországi, a kanadai, vagy a bahreini. Versenyképesek lehetünk, de lesznek olyan futamok is, ahol az autónk gyengeségei miatt nem lesz lehetőségünk arra, hogy a győzelemért menjünk.”

„Azt nehéz megmondani, hogy melyek lesznek ezek. Ugyanakkor fontos, hogy folytassuk az autó fejlesztését, folytassuk annak megértését, és megtaláljuk a lehető legjobb egyensúlyt, és megadjuk a versenyzőknek a legjobb lehetőségeket.”

„Lesznek olyan pályák – mint a soron következő szingapúri –, melyeken a motor nem annyira fontos tényező.”

Hirdetés

[su_spoiler title=”A 2019-es szezon soron következő versenyei:” style=”fancy” icon=”arrow”]

szeptember 22.: Szingapúr
szeptember 29.: Oroszország
október 13.: Japán
október 27.: Mexikó
november 3.: Egyesült Államok
november 17.: Brazília
december 1.: Abu Dhabi[/su_spoiler]

Binotto azt mondja, a Ferrari pazar monzai formája nem feltétlenül a legújabb, harmadik specifikációjú motornak volt köszönhető, hanem annak is, hogy jól működött az autó aerodinamikai csomagja.

„Szerintem nemcsak a motornak kell köszönetet mondanunk, mely megadta nekünk a sebességet és az erőt az egyenesekben, hanem az aerodinamikai részlegnek is, mivel az alacsony leszorítóerejű csomag jónak bizonyult a tempós pályán.”

„A sebesség, amit az egyenesekben mutattunk, nemcsak a motornak volt köszönhető, hanem annak az aero csomagnak is, amit magunkkal vittünk.”

Arra a kérdésre, hogy mivel készülnek Szingapúrra, Binotto kifejtette: „Kétségkívül dolgozunk Maranellóban, hogy növeljük a leszorítóerőt. Pár új elem talán érkezik majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!