Ferrari: Raikkönen felért Schumacher szintjére - F1VILÁG.HU

Ferrari: Raikkönen felért Schumacher szintjére

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen legalább olyan jól megy a szezon második felében, mint elődje, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher versenyzett egykoron, véli a Ferrari magas beosztásban dolgozó szakembere, Luca Baldisserri.

Kimi Raikkönen legalább olyan jól megy a szezon második felében, mint elődje, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher versenyzett egykoron, véli a Ferrari magas beosztásban dolgozó szakembere, Luca Baldisserri.

Azt követően, hogy megnyerte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, Raikkönen képtelen volt felvenni a versenyt csapattársával, Felipe Massával az idény első felében, ugyanis a vártnál több időbe telt, míg megszokta az F2007-es versenygépet.

Azonban a Francia Nagydíj óta a finn versenyző megállíthatatlan, amit eredményei is bizonyítanak.

Raikkönen az elmúlt kilenc versenyen négy győzelmet aratott, és továbbra is megvan az esélye arra, hogy megszerezze a bajnoki címet a két hét múlva megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjon.

Baldisserri úgy érzi, hogy miután Raikkönen teljesen beilleszkedett a csapatba, és megszokta a Bridgestone abroncsait, felért elődje, Michael Schumacher szintjére.

“Michael hétszeres világbajnok, és tíz évet dolgoztam együtt vele, ami idő alatt megtanultam az ő szemével látni a dolgokat. Pontosan tudtam, hogy mire gondol, mikor az autóról beszélt” – mondta Baldisserri. “Kimi sokat küszködött a szezon elején, mert nem volt könnyű számára megszokni az autónkat. Meg kellett tanulnia a rendszereinket, és a Bridgestone abroncsok is teljesen újak voltak számára. Azonban a szezon közepétől kezdve fantasztikusan megy, és szerintem olyan szinten van, mint egykoron Michael.”

“Fantasztikusan vezetett a Kínai Nagydíjon, és az időjárási körülmények ellenére sem hibázott, amit csak egy kivételes tehetségekkel rendelkező pilóta tud megtenni” – tette hozzá a szakember.

Raikkönen, aki jelenleg hét ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Lewis Hamilton mögött, csak úgy nyerheti meg a bajnoki címet, ha a szezonzárón az első helyen végez, miközben Hamilton a hatodik, és Fernando a harmadik helyen fut be.

A Ferrari sportigazgatója, Stefano Domenicali szerint egyáltalán nem meglepő, hogy a finn versenyző a szezon utolsó megmérettetésén még harcban van az idei bajnoki címért.

“Nem, nem hiszem, hogy ez csoda lenne, hiszen ha megnézzük, akkor az elmúlt tizenhat versenyen nyolc győzelmet arattunk, tehát ötven százalékosak vagyunk, ami remek eredmény” – mondta Domenicali.

Hirdetés

“Sajnálatos módon az idei évben számos problémánk volt, leginkább az autó megbízhatóságával, éppen ezért vissza kell tekintenünk, és egy mélyreható vizsgálatot kell elvégeznünk, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a szezonzárón.”

“Azonban ez nem csoda. Mindig is hangoztattuk, hogy soha nem adjuk fel, és ezt nem csak mondtuk, hanem úgy is gondoltuk. Csak megerősíteni tudom, hogy a csapat nagyon együtt van. Ugyan hatalmas nyomás nehezedik ránk, ez nem hat ki a teljesítményünkre” – tette hozzá a Ferrari szakembere.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!