Megosztás:

Ferrari: Räikkönennek jók az esélyei a maradásra

A Ferrari mindkét versenyzőjének lejár a szerződése év végén.
A Ferrari mindkét versenyzőjének lejár a szerződése év végén. © Hungaroring Media

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne is jelen volt a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a Hungaroringen – a szakember elhintette, 2018-ban is ugyanezzel a versenyzőpárossal folytathatják a királykategóriában.

Marchionne már többször kifejtette, csak Vettelen múlik, hogy megkötik-e az újabb szerződést a 2017-es idény végén, Räikkönen jövője kapcsán azonban már jóval nagyobb volt a kérdőjel.

A Ferrari elnöke azonban múlt hétvégén, Mogyoródon utalt rá, vélhetően 2018-ra sem változtatnak felállásukon, így Vettel mellett Räikkönen is a csapatnál marad.

„Azt gondolom, Sebastian kapcsán már többször nyilatkoztam azt, hogy amennyiben maradni akar, boldogan látjuk” – mondta Marchionne.

„Ami pedig Kimit illeti, biztosak vagyunk abban… tudjuk, hogy maradni akar. Remélhetőleg hamarosan rendezni fogjuk ezeket a kérdéseket.”

Arra a konkrét kérdésre, hogy mekkora esélye van Räikkönennek a maradásra, a szakember így felelt: „Vélhetően több mint 50 százalék. Majd meglátjuk.”

Marchionne megerősítette azt is, a szeptember eleji Olasz Nagydíjig véglegesíteni szeretnék 2018-as felállásukat.

„Én ezt hallottam. Úgy tudom, Maurizio [Arrivabene – a Ferrari csapatfőnöke] így fog tenni. Nincs konkrét időpont betervezve, még azért elég korán van. Ez volt a szezon 11. versenye a 20-ból, szóval sok futam hátravan még.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, pontosan tisztában vannak azzal, hogy...

Hozzászólások

( komment)