Ferrari: Schumacher nem opció 2021-re - F1VILÁG.HU

Ferrari: Schumacher nem opció 2021-re

HIRDETÉS
2021-ben még biztosan nem lesz a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzője Mick Schumacher – ezt nyilatkozta Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke, hozzátéve, hogy az új szabályok miatt egy tapasztalt pilótára lesz szükségük.
TEST T3  BAHRAIN - 02/04/2019 - FERRARI SF90 - MICK SCHUMACHER

Charles Leclerc szerződését nemrég 2024 végéig hosszabbította meg a Scuderia, Sebastian Vettel jelenlegi kontraktusa azonban az idei szezont követően lejár.

A Ferrari részéről nemrég úgy nyilatkoztak, tavasszal már tudni szeretnék, milyen versenyzőpárossal vágnak neki a 2021-es idénynek, és természetesen sok múlik azon, hogy Vettel érez-e hajlandóságot arra, hogy folytassa az F1-es versenyzést jövőre.

A Ferrarinak persze bőven vannak juniorjai, hiszen saját akadémiával rendelkezik, melynek immáron egy éve tagja Mick Schumacher is: a fiatal pilóta 2019-ben első évét teljesítette a Forma-2-es bajnokságban, a tavalyi szezon során pedig több alkalommal is tesztelt Forma-1-es autót.

Mattia Binotto viszont azt mondja, 2021-et illetően Schumacher még nem téma számukra.

„2021 még túl korai volna a fiatal tehetségeink számára” – mondta a szakember a minap, hozzátéve, hogy egy olyan versenyzőre lesz szükségük Charles Leclerc oldalán, aki rendelkezik már tapasztalattal, hiszen a szabályok jelentősen megváltoznak majd jövőre.

Éppen emiatt egy olyan versenyző, mint Mick Schumacher, „nem opció”, ezzel együtt persze a fiatal német továbbra is tagja marad a Ferrari akadémiájának, és „remek esélye van arra, hogy a jövőben Forma-1-es versenyző legyen”.

„Jól teljesített az elmúlt idényben. Ami az összetett pontversenyt illeti, a tapasztaltabb versenyzők végeztek elől, de jó szezonja volt, és értékes tapasztalatokkal gazdagodhatott.”

A Ferrari csapatfőnöke hozzátette, nem pusztán azért kezdtek el foglalkozni Schumacherrel, mert a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiáról van szó, és természetesen „nagyon sokat” várnak tőle 2020-ban.

„Az akadémiánk célja, hogy megtaláljuk a következő tehetséget a Ferrari számára. Hisszük, hogy megvan a tehetsége ahhoz, hogy ebben a csoportban maradjon.”

Hirdetés

Schumacher célja természetesen az, hogy 2021-ben már az F1-ben versenyezzen, lehetőségként pedig az Alfa Romeo csapata jöhet szóba számára, Kimi Räikkönen szerződése ugyanis az idei szezon végén lejár a hinwili istállónál.

Ahhoz persze, hogy bemutatkozhasson a királykategóriában, Schumachernek jól kell teljesítenie 2020-ban az F2-ben: Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke nemrég kifejtette, a fiatal német előbb nyerje meg a Forma-1 előszobájának számító sorozatot…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!