Ferrari: Soha nem adjuk fel

Fotó: Pirelli
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - MAY 11: Top three Qualifiers Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, and Sebastian Vettel, Ferrari SF90, park on the grid after Qualifying during the Spanish GP at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 11, 2019 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Jerry Andre / Sutton Images)
Csalódott az F1-es Spanyol Nagydíj eredménye miatt a Ferrari – a csapatfőnök, Mattia Binotto bevallotta, nem erre számítottak a hétvége kezdetén.

A Ferrari új fejlesztésekkel érkezett Barcelonába, és azt várták, hogy ezek segítségével harcban lehetnek a Mercedesszel. Már a Spanyol Nagydíj szabadedzésein kiderült azonban, hogy az olaszok lemaradtak ellenfeleiktől, és a hétvége további részében sem tudták tartani velük a lépést. 

A versenyen végül egyik Ferrari-pilóta sem tudott a top 3-ban végezni, így az olasz istálló lemaradása már 91 pont a Mercedeshez képest a világbajnoki tabellán. Binotto elmondta, nem titkolják, hogy csalódottak az eredmény miatt, azonban folytatják a munkát, és még mindig bíznak abban, hogy felzárkózhatnak a Mercedeshez. 

„A részünkről tudunk nagyon keményen és nagyon jól is dolgozni” – nyilatkozta Binotto a futamot követően. „A szezon még mindig hosszú, és soha nem adjuk fel. Így állunk hozzá. Sokat tudunk tanulni. Csalódottak vagyunk a verseny és a hétvégi teljesítményünk miatt. Azt reméltük, hogy több lesz ebben.”

„Hoztunk néhány fejlesztést, aero- és motoroldalon is, és azt reméltük, hogy harcban lehetünk, de nem ez volt a helyzet” – folytatta a szakember. 

A fejlesztések jól működtek, ami az erőt illeti. Az egyenesben jó volt a tempónk, de nyilván vannak gyengeségei az autónak, amelyek ezen a hétvégén kijöttek.”

„Rajtunk múlik, hogy kiértékeljük a dolgokat és fejlődjünk a jövőre nézve. Ez csak erősebbé tesz majd minket – ez a hétvége története.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!