Ferrari: Sok kérdést kell még tisztázni 2021-re vonatkozóan - F1VILÁG.HU

Ferrari: Sok kérdést kell még tisztázni 2021-re vonatkozóan

HIRDETÉS
Rengeteg még a kérdés a Forma-1 jövőjével kapcsolatban – mondják a Ferrarinál. Az olasz istállónál ezzel együtt bíznak abban, hogy hamarosan sikerül dűlőre jutni a 2021-es szabályokkal kapcsolatban.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 29: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Ferrari Team Principal Mattia Binotto during practice for the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 29, 2019 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1YVAQTM352111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a sorozat tulajdonosa, a Liberty Media igyekszik júniusig keretbe foglalni a száguldó cirkusz új reguláit, az elmúlt hetekben egyeztetett is azokról a királykategória csapataival.

A mezőny tagjainak a Bahreini Nagydíj előtt prezentálták is az új szabályokat, hamarosan pedig tovább folytatják az egyeztetéseket.

A Ferrari szerint rengeteg kérdést kell még tisztázni, a maranellóiak mindazonáltal azt mondják, jó irányba haladnak az egyezkedések.

„Nem sok idő maradt, de számunkra fontos, hogy megfelelő megállapodások szülessenek, és nem szabad, hogy az idő fogjon ki rajtunk” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

„Folytatni fogják az egyeztetést az FIA-val és az F1-gyel. Rengeteg pontot kell még megvitatni: az irányítást, a bevételek elosztását, a financiális szabályokat, a technikai regulákat és a sztenderdizálást. A lista elég hosszú.”

„De nem azért ilyen hosszú ez a lista, mert sok kompromisszumot kell kötni. Pozitív véleménnyel vagyok az egyeztetések és az együttműködés szintjéről. Ezért is vagyok optimista azt illetően, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt.”

A legutóbbi találkozón felmerült, hogy az autóra vonatkozó szabályok megalkotására decemberig hagyjanak időt – ezt számos istálló támogatta is, ám ahhoz, hogy ez működjön, a mezőny egyhangú támogatására volna szükség, az FIA Sportszabályzata ugyanis kimondja, hogy a jelentős szabályváltozásokról ez év júniusáig kell dönteni.

Úgy tudni, a csapatok vizsgálják, milyen jogi következményekkel járna egy ilyen csúszás.

A szabályokról való egyeztetésekkel kapcsolatban Binotto hozzátette: „Zajlik még ez a folyamat. Vannak még olyan pontok, melyekkel kapcsolatban van még némi távolság az FIA álláspontjához képest, illetve ahhoz mérten, hogy mi a Ferrarinál mit gondolunk megfelelőnek. De egyeztetünk.”

Hirdetés

„Azt gondolom, ha megtaláljuk a megfelelő egyezséget – és biztos vagyok benne, hogy így lesz –, az jót tesz majd az F1-nek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!