Verstappen vs. Ocon

Ferrari: Több versenyzőt is fontolóra vettünk

A Ferrari Forma-1-es csapata hivatalos közleményben reagált azokra a sajtóvisszhangokra, melyek Felipe Massa szerződésének meghosszabbítása kapcsán láttak napvilágot.


A Ferrari Forma-1-es csapata hivatalos közleményben reagált azokra a sajtóvisszhangokra, melyek Felipe Massa szerződésének meghosszabbítása kapcsán láttak napvilágot.

Mint ismert, a maranellói gárda nemrégiben jelentette be, hogy 2013 végéig meghosszabbította a brazil idén lejáró kontraktusát.

A sajtóban sokat beszéltek az elmúlt időszakban arról, Fernando Alonsónak, a gárda kétszeres világbajnoknak komoly beleszólása volt a döntésbe, a Ferrari azonban kategorikusan kijelentette, a vezérkar döntött Massa sorsáról.

„Gondosan mérlegelt, nem pedig nyilvánvaló döntés született akkor, amikor a csapat meghosszabbította Felipe Massa szerződését” – írja a Ferrari hivatalos weboldalán.

„Nem volt elkerülhetetlen döntés az alternatívák hiányában, de a döntést nem jelenlegi csapattársa kívánságai vezérelték – a Ferrari ugyanis egyedül dönt pilótáiról.”

„A maranellói iroda ajtaján többen kopogtattak, néhányukat fontolóra is vettünk, de aztán levontuk a logikus következtetést: itt és most nincs olyan versenyző, aki sebesség, tehetség és munkabírás tekintetében jobb volna Felipénél. A brazil pilóta karrierje megjeleníti mindezeket a képességeket, és tény az is, hogy a csapaton belül rendkívüli harmónia uralkodik.”

 

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím!

Ünnepélyes prezentáción mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata. Az olasz istálló új versenygépével idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll majd harcba – reményeik szerint a világbajnoki címért.

Élő közvetítés a Ferrari autóbemutatójáról

Péntek délelőtt mutatja be 2019-es betontorpedóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló prezentációja 10:45 körül kezdődik, az F1VILÁG.HU-n pedig élőben közvetítjük!

Friss hírek