Verstappen vs. Ocon

Ferrari: Többet vártunk volna magunktól 2018-ban

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Maurizio Arrivabene, a Ferrari F1-es csapatfőnöke kissé csalódott az istálló idei teljesítménye iatt, azonban annak örül, hogy úgy látja, Sebastian Vettel régi formája visszatért.

Maurizio Arrivabene, a Ferrari F1-es csapatfőnöke kissé csalódott az istálló idei teljesítménye iatt, azonban annak örül, hogy úgy látja, Sebastian Vettel régi formája visszatért.

Sokáig úgy tűnt idén, hogy a Ferrari és a Mercedes között nagy csata alakul majd ki a bajnoki címért – ahogyan Vettel és Lewis Hamilton között is. Azonban nem így alakult, a maranellói gárda és a német versenyző is sorozatos hibákat követett el, amelynek az lett az eredménye, hogy Hamilton már 2 versennyel a szezon vége előtt bebiztosította bajnoki címét.

Arrivabene szerette volna, ha az év utolsó versenyén Räikkönen búcsúzóul szép eredménnyel zár, azonban a finn pilóta kiesett a futamon. A finn pilóta honfitársával, Valtteri Bottasszal állt harcban a vb 3. helyéért, ám mivel Bottas Vettel és Ricciardo mögött csak az 5. pozícióban zárt, Räikkönené lett a végső dobogós helyezés.

Nagyon sajnálom Kimit, hogy így kellett befejeznie a Ferrarinál” – mondta Arrivabene. „Szerencsére Sebastiannak szép versenye volt, és be tudta biztosítani Räikkönen 3. helyét a bajnokságban.”

A csapatfőnök úgy gondolja, nem mutogathatnak egymásra, hogy kit vonjanak felelősségre az idei hibák miatt, hiszen együtt kell teljesíteniük.

„Az elmúlt néhány versenyen megélhettük, hogy a valódi Vettel visszatért. Minden ember életében vannak hullámvölgyek, és értelmetlen ujjal mutogatni egymásra. Mindannyian többet vártunk volna magunktól 2018-ban.

Együtt nyerünk és együtt veszítünk, tettünk előrelépéseket, de most végül vesztettünk.”

A Ferrari 2007-ben nyert utoljára egyéni bajnoki címet Räikkönennel, 2008-ban pedig utoljára nyertek a konstruktőrök versenyén. A csapatfőnök elmondta, természetesen az lett volna a cél, hogy idén változtassanak ezen, de ez sajnos nem sikerült számukra.

„A 2. és 3. helyeket szereztük meg a bajnoki pontversenyben. De a Forma-1-ben csak a győzelem számít. Viszont a 2. és 3. helyek még mindig kedvesebbek számunkra, mint a 4. és az 5.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek