Verstappen vs. Ocon

Ferrari: Ügy lezárva, szabályos az autónk!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

„Teljesen lezártnak” tekinti a versenyautójának legalitásával kapcsolatos kételyeket a Ferrari Forma-1-es csapata azok után, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még a szezon korábbi szakaszában alaposan átvizsgálta versenygépeit.

A sportot irányító testület még a Monacói Nagydíj hétvégéjén, májusban adott ki közleményt, melyben arról számolt be, alapos vizsgálatnak vetette alá a Ferrari hibrid rendszerét, a múlt hónapban pedig újra megerősítette, semmi illegálisat nem talált a maranellóiak háza táját.

A Ferrari rendkívül nagy előrelépéseket tett idei motorjával – szinte tényként kezelendő, hogy már nem a Mercedes, hanem ők rendelkeznek a legerősebb erőforrással, Lewis Hamilton pedig a Belga Nagydíj hétvégéjén azt mondta, csapatának is tudnia kellene olyan „trükköket”, mint amilyeneket a Ferrari csinál.

Mattia Binotto, az olasz istálló technikai igazgatója Monzában azt mondta, az FIA meggyőződhetett arról, hogy autójuk teljes mértékben szabályos.

„Nyilván az erőforrás egy nagyon komplex összetevő, 2014 óta az” – mondta az olasz szakember.

„Az FIA pedig teljes mértékben tisztában van a komponenseinkkel, a mi feladatunk pedig az, hogy együttműködjünk velük, ha az FIA nincs meggyőződve valami helyességéről vagy helytelenségéről. Segítenünk kell őket abban, hogy kivizsgálhassák.”

„Egyszerűen annyi történt, hogy előálltak néhány kérdéssel, mi pedig válaszoltunk, magyarázatot adtunk. Ez történt, ennyi az egész. Az FIA pedig örömmel mondta rá az autónkra azt, hogy legális, mi pedig nagyon örülünk annak, hogy ez a dolog teljes mértékben lezártnak tekinthető a részükről.”

Binotto szerint hiba volna kijelenteni, hogy egyértelműen a Mercedes előtt járnak.

„A különbség Spában is nagyon kicsit volt. Ők voltak a pole-ban az időmérőn, a versenyen pedig nagyon hasonló volt a tempónk. És nagyon nehéz különbséget tenni, ha ilyen közel van egymáshoz két csapat. A mi csomagunk egészében működik: az aero, a mechanika, az alváz és az erőforrás.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek