Megosztás:

Ferrari: Vegyék komolyan a fenyegetésünket!

A Ferrari elnöke szeretne megoldást találni a problémákra.
A Ferrari elnöke szeretne megoldást találni a problémákra. © Alfa Romeo Sauber

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne elárulta, a Forma-1 tulajdonosai jobban teszik, ha komolyan veszik fenyegetésüket, miszerint 2020 végén kivonulnak a száguldó cirkuszból.

Az olasz szakember néhány hete lebegtette meg, ha a Liberty Media és az FIA nem változtat a 2021-re tervezett motorszabályokon, a Ferrari fogja magát, és hátat fordít a Forma-1-nek.

Miután a szintén a FIAT-hoz tartozó Alfa Romeo nemrégiben szövetségre lépett a Sauber Forma-1-es csapatával, egyes vélemények szerint a Ferrari fenyegetése nem valós. Marchionne azonban hétvégén tiszta vizet öntött a pohárba.

„Az egyeztetések megkezdődtek, és folytatódni fognak” – mondta a Ferrari elnöke az Alfa Romeo Sauber szombati csapatbemutatóján.

„2020-ig még van időnk arra, hogy megoldást találjunk, ami előnyös a Ferrari számára. Az a fenyegetés, hogy a Ferrari otthagyja a Forma-1-et, igenis komoly. A Sauberrel kötött egyezségünk 2020 végén lejár, pont akkor, amikor a Ferrari távozhat.”

„Olyan megoldást kell találnunk, ami előnyös a sport számára, de világossá kell tennünk azt is, hogy mi az, amit nem tudunk elfogadni. Ha a Forma-1 rossz irányba indul el, a Ferrari más módot fog találni arra, hogy megmutassa technológiai kiválóságát. Nem érdekel bennünket egy olyan Forma-1, melyben egységesítik az alkatrészeket, és jóformán egyformává teszik az autókat.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, nem érti, Robert Kubica miért most döntött...

Hozzászólások

( komment)