Ferrari: Vettel esélyesebb a vb-címre, így övé az előny

Fotó: Shell Motorsport
Fotó: Shell Motorsport
Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke világossá tette, hogy versenyzői, Sebastian Vettel és Charles Leclerc szabadon harcolhatnak a pályán, de ha kell, a németé lesz az előny.

Binotto már a szezon előtt is úgy nyilatkozott, hogy mivel Vettel a rangidős versenyző, Leclercnek pedig még sokat kell tanulnia idén, előfordulhat, hogy a német pilóta élvez majd előnyt csapattársával szemben

Leclerc a Bahreini Nagydíjon a győzelemért küzdött, és végül csak a technika akadályozta meg abban, hogy megnyerje a versenyt, így megmutatta, hogy ő is képes csúcsteljesítményt nyújtani. 

A csapatfőnök ennek ellenére elmondta, amennyiben egy adott szituáció úgy kívánja, hogy dönteniük kell a két pilóta között, akkor Vettel élvez majd prioritást, hiszen úgy gondolják, hogy ő az, aki nagyobb eséllyel harcol majd a vb-címért. 

„Nyilván csapatként a csapat érdekeit kell előtérbe helyeznünk, és meg kell próbálnunk maximalizálni a csapat pontjait a verseny végén” – mondta Binotto. 

„És ahogy mondtam az év elején, ha egy 50-50 szituációba kerülünk, ahol döntést kell hoznunk, akkor Sebastian kapja majd az előnyt, egyszerűen azért, mert neki van a legtöbb tapasztalata a csapatban, a Forma-1-ben.”

„Négy bajnokságot nyert, és nyilvánvalóan számunkra ő az, aki a legnagyobb valószínűséggel harcol majd a bajnoki címért.”

Binotto hozzátette, ezekhez az elveikhez nem fognak mindenáron ragaszkodni – ha a bajnokság úgy alakul, akkor fordulhat a sorrend a két pilóta között, emellett pedig a pályán folyó küzdelembe sem fognak beleszólni.

„Ahogy arról megegyeztünk mindkét versenyzővel, ha néhány verseny múlva a dolgok megváltoznak bármilyen okból kifolyólag – balszerencse, vagy bármi miatt –, akkor talán megváltoztatjuk ezt az álláspontunkat.” 

„De a pályán szabadon harcolhatnak, a pályán az kapja az előnyt, aki gyorsabb. És azt hiszem, Charles-nak megvolt a lehetősége, hogy pole-ban legyen Bahreinben, és megvolt a lehetősége arra is, hogy a győzelemért menjen.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek