Megosztás:

Az FIA mindent megtesz, hogy legyen verseny Kínában

A hétvége hátralévő részében vélhetően már nem lesznek problémák.
A hétvége hátralévő részében vélhetően már nem lesznek problémák. © McLaren

Lépéseket tett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) annak érdekében, hogy a kedvezőtlen időjárás ellenére el tudják rajtoltatni a Forma-1-es Kínai Nagydíjat vasárnap.

A száguldó cirkusz mezőnye pénteken nem sok időt tudott a pályán tölteni, miután az első edzés nagy részén, valamint a komplett második gyakorláson piros zászlós jelzés volt érvényben, mert a mentőhelikopter a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudta volna ellátni feladatát.

Az FIA saját szabályzata ilyen esetben lehetővé teszi, hogy baj esetén mentőautót is igénybe vegyenek, ám szigorú feltételeknek kell megfelelni, például, hogy 20 perc alatt a kórházba tudja juttatni a sérültet.

Ezt pénteken nem tudták volna garantálni, de úgy tudni, az FIA a hatóságokkal egyeztetve intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a mentőautó számára egy külön sávot biztosítsanak az autópályán.

Ráadásul egy második kórház is elérhetővé vált a pályától mindössze 5 km-re, ott azonban neurológiai osztály nem áll rendelkezésre. Az FIA viszont intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a szükséges felszerelések itt is meglegyenek.

A jelenlegi előrejelzések szerint egyébként holnap már nem lesznek olyan jellegű problémák, mint pénteken, és a magasabban elhelyezkedő felhőzetnek hála a helikopter várhatóan gond nélkül repülhet.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso nem zárja ki annak lehetőségét, hogy 2018-ban a...

Hozzászólások

( komment)