Fisichella jövőre is marad a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Fisichella jövőre is marad a Ferrarinál

HIRDETÉS

Ahogy azt sejteni is lehetett, a Ferrari magához láncolja Giancarlo Fisichellát, és miután a jövő évben visszatérő Felipe Massának átadja versenyzői ülését, tesztpilótaként folytatja pályafutását az olaszoknál, amely egy nagyszerű karrier kiváló levezetése lesz.

Ahogy azt sejteni is lehetett, a Ferrari magához láncolja Giancarlo Fisichellát, és miután a jövő évben visszatérő Felipe Massának átadja versenyzői ülését, tesztpilótaként folytatja pályafutását az olaszoknál, amely egy nagyszerű karrier kiváló levezetése lesz.

Olaszként, Fisichellának is gyermekkori nagy álma volt, hogy egy napon a Ferrari színeiben versenyezhessen, ám úgy tűnt az álom mindig is álom marad, mígnem eljött a mai nap.

A 36 éves pilótának most lehetősége lesz beülni az egyik tűzpiros autóba, méghozzá nem is akárhol, hanem hazai versenyén, Monzában, ahol minden eddiginél többen fognak szorítani neki, és sokan bíznak abban, hogy már most visszavághat csapattársának, Kimi Raikkönennek a belga “vereségért”:

Fisichella azonban nem csak a szezon utolsó öt versenyére szerződött az olaszokhoz, hanem hosszabb távra elkötelezte magát a Ferrari mellett, melynek értelmében jövőre ő lesz a csapat teszt- és tartalékversenyzője.

Ez mindkét fél számra kedvező: Fisichella hamarosan amúgy is visszavonult volna, a Force India vélhetően nem számított már rá a jövő évre, így az, hogy a Ferraritól mehet “nyugdíjba”, mindenképpen hatalmas szó; az olaszok is jól jártak, mert nem kell attól félniük, hogy egy riválishoz viszi a titkos információkat, ami félő lett volna egy újonc, vagy csak szimpla külsős beugró alkalmazása esetében.

“Azért esett a választás Giancarlóra, mert úgy gondoljuk, hogy a pontok tekintetében igen jelentősen hozzájárulhat a csapat sikeréhez ennek a bizonytalan szezonnak a végén” – nyilatkozta Stefano Domenicali csapatfőnök.

“Továbbá fontolóra vettük, hogy milyen szerepet tölthetne be a csapaton belül a jövőben, az idei évben szerzett tapasztalatát is figyelembe véve. Így jutottunk el odáig, hogy ő lesz a csapat tartalékversenyzője 2010-ben.”

“Köszönetet szeretnék mondani Vijay Mallyának és a Force India F1-nek, hogy megadták a lehetőséget Giancarlónak, hogy felbontsa szerződését, a csapat egy ilyen boldog időszakában, mellyel valóra válhat gyermekkori álma.”

A Ferrari azonban tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga hazai közönsége előtt Monzában, így már most minden erejével a következő futamra koncentrál. Fisichella már látogatást is tett a csapat maranellói főhadiszállásán, ahol az első üléspróbát teljesítette.

“Most minden erőnkkel a következő versenyre koncentrálunk, amit különleges módon kezelünk” – folytatta Domenicali.

Hirdetés

“Tudjuk, hogy nehéz lesz megtartanunk azt a szintet, amit az elmúlt versenyen mutattunk, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy szórakoztassuk a rajongókat és bízom abban, hogy rengetegen lesznek a pályán, hogy támogassanak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!