Fisichella nyílt levélben vágott vissza Ecclestone-nak - F1VILÁG.HU

Fisichella nyílt levélben vágott vissza Ecclestone-nak

HIRDETÉS

A Renault olasz versenyzője, Giancarlo Fisichella visszavágott Bernie Ecclestone-nak, aki a hét közepén azt nyilatkozta róla, hogy eljárt felette az idő, és lassan véget ér Forma-1-es pályafutása.

A Renault olasz versenyzője, Giancarlo Fisichella visszavágott Bernie Ecclestone-nak, aki a hét közepén azt nyilatkozta róla, hogy eljárt felette az idő, és lassan véget ér Forma-1-es pályafutása.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone az Auto Motor und Sportnak adott exkluzív interjújában elmondta, mind Fisichella, mind pedig Ralf Schumacher gyengén teljesített az elmúlt években, így el kellene gondolkodniuk azon, hogy valóban folytatni szeretnék-e a versenyzést a királykategóriában.

“Mindketten megfordultak már számos csapatban, és sokkal jobban kellett volna teljesíteniük” – mondta Ecclestone a két versenyzőről, akik a jövő héten a Force India színeiben tesztelhetnek Jerezben. “Jól meg kell gondolniuk, hogy vállalják-e a folytatást egy jóval gyengébb csapatban.”

Fisichella azonban nem hagyta szó nélkül a dolgot, és hivatalos weboldalán érdekes hangvételű, nyílt levelet intézett Ecclestone-hoz.

“Érdeklődéssel olvastam az Auto motor und Sport-ban megjelent interjúját, melyet saját weboldalán is közzé tett” – írta Fisichella. “Ön a Forma-1 atyja, és mint apa, a gyermekeiről beszél, beleértve engem is. Emlékeztetni szeretném apám, kedves Bernie, hogy én vagyok az, aki megnyerte az első versenyt Melbourne-ben, 2005-ben a Renault-val, és én voltam az, aki először megmutatta, hogy győztes autó az R25-ös.”

“Abban a két évben, melyet Alonso csapattársaként töltöttem el a Renault-val, teljes mértékben tartva magam munkaadóm stratégiájához, két konstruktőri címet szereztem a csapatnak, és a negyedik helyen végeztem az egyéni pontversenyben, ahol Massa végzett idén. A körülményeket tekintve nem is végezhettem volna jobb helyen.”

“2007-ben azt gondoltam, hogy a Renault képes lesz harcba szállni a bajnoki címért, de sajnos ez nem így lett, ami miatt csalódott voltam. A jövő héten a Force India színeiben tesztelek, és megpróbálom kamatoztatni tudásom ennél a fiatal, ám mégis öreg csapatnál. Giancarlo Fisichella még igenis képes meglepetéseket okozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!