Fisichellát lenyűgözte a VJM02 teljesítménye

A Force India olasz pilótája, Giancarlo Fisichella elmondta, hogy kellemes meglepetést okozott számára csapata vadonatúj versenyautója, amely ma mutatkozott be a nagyközönség előtt az e heti teszt nyitónapján Jerezben.

A Force India olasz pilótája, Giancarlo Fisichella elmondta, hogy kellemes meglepetést okozott számára csapata vadonatúj versenyautója, amely ma mutatkozott be a nagyközönség előtt az e heti teszt nyitónapján Jerezben.

Bár az új autó első nyilvános tesztnapját néhány mechanikai probléma hátráltatta, Fisico úgy gondolja, minden oka megvan arra, hogy optimistán tekintsen a jövőbe, ugyanis elmondása szerint a VJM02 már most jobb, mint elődje.

“Egy kicsit bosszantó, hogy csak 31 kört tudtunk megtenni a mai napon, ugyanis nagyon fontos, hogy minél több időt tudjunk a pályán tölteni, mert egy kicsit le vagyunk maradva a többi csapathoz képest” – mondta az olasz versenyző.

“Azonban meglepett és elégedett vagyok azzal, amit a pilótafülkében tapasztaltam, hiszen nem számítottam arra, hogy ennyire jó az autó viselkedése. Minden nagyon ígéretes, az autó a fékzónákban is egyenletes, nem is beszélve arról, hogy stabil a gyors íveken.”

“Még javítani kell a tapadáson, és a túlkormányozottságon, de ez mindenkire igaz. A köridőkkel is elégedett vagyok, különösen úgy, hogy mindössze egy gumigarnitúrát használtunk el, tehát tudom, hogy ennél még gyorsabb is lehettem volna a mai nap.”

“Nem vagyunk olyan messze a többiektől, így már nagyon várom a holnapot, mikor még több kört szeretnénk megtenni, és a megbízhatóságra fogunk koncentrálni” – magyarázta az olasz pilóta.

A silverstone-i bázisú gárda a tavalyi szezon végén szakított egykori motorpartnerével, a Ferrarival, és kötött technikai szerződést a McLaren Mercedesszel, melynek keretén belül megkapja a németek motorjait, illetve használhatja a wokingiak váltóját, hibrid-, és hidraulikus rendszerét.

A Force India tavaly egyetlen pontot sem szerzett, azonban Fisichella sokat vár az idei évtől, mikor reményei szerint minden esélyük meglesz arra, hogy feljebb kerüljenek a ranglétrán.

“Oly sok Forma-1-ben eltöltött szezon után, nem könnyű, mikor egy olyan éved van, mint a tavalyi volt” – mondta a 36 éves versenyző az autosport.com-nak. “Azonban továbbra is szeretem ezt a sportot, és szeretek forma-1-es autót vezetni.”

“A tavalyi év nehéz volt, de az idei sokkal biztatóbb. Ha egy jó szezonom lesz, és esélyt kapok a bizonyításra, akkor még egy ideig az F1-ben maradok” – folytatta Fisichella, aki szerint minden adott ahhoz, hogy pontokat szerezzenek, sőt elmondása szerint akár még egy meglepetés dobogó is összejöhet 2009-ben.

“Az idei évben, egy teljesen új autóval, bízunk abban, hogy versenyképesek leszünk, és gyakran pontokat szerezhetünk. A fő cél pedig miért ne lehetne a dobogó?”

“Azt nem mondhatom, hogy minden versenyen pontokat fogunk szerezni, de a tavalyi évben általában mindig az utolsó sorban voltunk, és teljesítményünk két másodperccel elmaradt az élen állókétól. A célunk most az, hogy csökkentsük ezt a különbséget, és megpróbáljunk a középmezőnyben lenni az idei évben” – tette hozzá az olasz pilóta.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!