Megosztás:

Fittipaldi lehet a következő brazil az F1-ben

Az ifjú tehetség a Forma-1-et tűzte ki célul.
Az ifjú tehetség a Forma-1-et tűzte ki célul. © Facebook/Pietro Fittipaldi

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Emerson Fittipaldi unokája, a 21 éves Pietro elárulta, szeretné képviselni hazáját, Brazíliát a száguldó cirkuszban.

Az ifjú versenyző nemrég bezsebelte a bajnoki címet a Formula V8 3,5 sorozatában, vasárnap pedig már a Porsche LMP1-es autójával körözhetett Bahreinben.

Azt egyelőre még nem tudni, az ifjú Fittipaldi hol folytatja a versenyzést jövőre, az azonban biztosnak tűnik, hogy nem akar lemondani a formaautókról.

„A Forma-2 egy lehetőség. És rajta tartom a szemem az F1-en is” – mondta a brazil.

„Jelenleg az együléses kategóriákra fókuszálok. A 3,5 literes sorozat megnyerése azt jelenti, hogy megvan a szuperlicencem, ami sokat segít majd a jövőben.”

Miután Felipe Massa a szezon végén befejezi F1-es pályafutását, jövőre nem lesz brazil versenyző a Forma-1-ben.

Utoljára 1969-ben fordult elő hasonló, akkor éppen Pietro Fittipaldi nagyapja, Emerson érkezett Brazília színeiben, és 1970 óta mindig képviselte valaki a nemzetet az F1-ben.

Pietro Fittipaldi azt mondja, keményen dolgozik azért, hogy bekerüljön a királykategóriába.

„Jövőre sajnos nem lesz brazil versenyző. Amióta nagypapám elkezdett versenyezni a ’70-es évek elején, mindig volt brazil pilóta. Keményen fogunk dolgozni azért, hogy eljussunk oda. Remélhetőleg nemcsak az F1-be jutok majd be, de felvihetem majd a brazil zászlót a dobogóra is.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, a Bakuban történtek után...

Hozzászólások

( komment)