Folytatódott a McLaren-fölény az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Folytatódott a McLaren-fölény az időmérő előtt

HIRDETÉS

Jenson Button, a McLaren Mercedes versenyzője végzett az élen a forma-1-es Koreai Nagydíj harmadik szabadedzésén. A brit pilótát csapattársa, Lewis Hamilton, valamint a red bullos Mark Webber követte.


Jenson Button, a McLaren Mercedes versenyzője végzett az élen a forma-1-es Koreai Nagydíj harmadik szabadedzésén. A brit pilótát csapattársa, Lewis Hamilton, valamint a red bullos Mark Webber követte.

A szombati szabadedzésen – ezen a hétvégén először – száraz pályán körözhettek a versenyzők Koreában, így lehetőségük volt arra, hogy tovább folytassák a beállításokkal kapcsolatos munkálatokat, valamint, hogy kiértékeljék a Pirelli lágy –és szuperlágy abroncsait.

Az eredmények alapján úgy tűnik, a McLarennek Koreában is óriási esélye lehet arra, hogy megverje a Red Bull csapatát az időmérő edzésen, így idén először a pole pozícióból rajtoljon: a wokingi gárda versenyzői ugyanis óriási fölénnyel zártak az élen, a harmadik helyen végző Mark Webber hátránya már több mint 8 tizedmásodperc a harmadik szabadedzést megnyerő Jenson Buttonnal szemben.

A McLaren versenyzője az utolsó pillanatokban vette át a vezetést, míg Lewis Hamilton hibázott mért körében, így nem sikerült javítania a tréning utolsó másodperceiben, ráadásul a 2008-as év legjobbját a hétszeres világbajnok Michael Schumacher is feltartotta.

A Ferrari duója Fernando Alonso – Felipe Massa sorrendben végzett a negyedik, valamint ötödik helyen, megelőzve a hétszeres világbajnok Michael Schumachert, valamint Vitaly Petrovot. A Japánban második világbajnoki címét megszerző Sebastian Vettel ezúttal csupán kilencedik lett, míg a legjobb tíz helyezett sorrendje Adrian Sutil és Nico Rosberg nevével egészült ki.

A középmezőnyben zártak a Toro Rosso és a Sauber versenyzői, míg a Renault másik pilótája, Bruno Senna ezúttal csak tizenhatodik lett. A brazil tehetség egyszer meg is pördült és érintőre vette a betonfalat is, autója azonban nem sérült meg komolyan és vissza tudott menni a bokszba.

A sereghajtók között továbbra sincs meglepetés: a Lotus úgy tűnik, komoly előnyre tett szert legfőbb riválisaival szemben, Heikki Kovalainen és Jarno Trulli ugyanis több mint 1 másodperces előnnyel bír a virgines Timo Glocckal szemben. A sort ezúttal is a HRT versenyzői zárták.

Az időmérő edzést magyar idő szerint 7 órakor tartják majd Suzukában.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!