Force India: Elfogadhatatlan, amit a pilóták műveltek!

Motor Racing - Formula One World Championship - Azerbaijan Grand Prix - Race Day - Baku, Azerbaijan
Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 VJM10. Azerbaijan Grand Prix, Sunday 25th June 2017. Baku City Circuit, Azerbaijan.

A Force India vezetősége szerint teljességgel elfogadhatatlan az, amit versenyzőik az Azerbajdzsáni Nagydíjon elkövettek: Esteban Ocon és Sergio Perez a dobogós helyezést veszítették el ütközésük miatt.

Perez és Ocon éppen egymással harcoltak az Azerbajdzsáni Nagydíjon – az egyik biztonsági autós új rajtot követően – amikor a 2-es kanyarban összeütköztek, ezzel pedig mindkettőjük autója megsérült, és hátracsúsztak. A mexikói pilóta ráadásul a versenygép sérülései miatt később ki is esett a futamból.

A Force India ügyvezetője elmondta, a pilóták átlépték a határt, és ezt az esetet alaposan át kell beszélniük.

„A legrosszabb dolog, amit tehetsz, hogy nekimész a csapattársadnak, mert ez lehetőséget ad az ellenfelek számára, amit nem szabadna megkapniuk” – nyilatkozta Otmar Szafnauer. „Trükkös a helyzet, mert ez egy utcai pálya, és máshol Checo arrébb tudott volna menni, és minden rendben lett volna. De itt egy fal volt.”

„Meg fogjuk nézni szakmai szemmel az esetet, beszélni fogunk a pilótákkal, és elmondjuk, hogy ez elfogadhatatlan. Nem mehetünk bele a másikba. Az is éppen elég rossz, ha valaki másnak ütközöl, mert az tönkreteszi a versenyed. De ha a csapattársadnak, az mindkettőtök futamának véget vethet. Megértik. Intelligens srácok.”

A kérdésre, kívülről hogyan értékelte, ki volt a hibás az ütközését, Szafnauer így válaszolt: „50-50% vagy 50-45%, még néhányszor meg kell néznem. De Checónak nem olyan volt a rajtja, amilyennek lennie kellett volna, Esteban új rajtja pedig jobban sikerült, és nem hagyott neki elég helyet.”

Perez a futam után úgy nyilatkozott, akár meg is nyerhették volna a versenyt, azonban az ügyvezető szerint ez nem így lett volna.

„Ha mi nem okozunk piros zászlót, akkor Hamilton fejvédője nem jött volna le, szóval megnyerte volna. Szóval volna, volna, volna… De így is másodikak vagy harmadikak lehettünk volna” – mondta.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!