Megosztás:

Force India: Mi nem akarjuk a régi időmérőt

A Force India szerint elhamarkodott döntést hoztak Melbourne-ben.
A Force India szerint elhamarkodott döntést hoztak Melbourne-ben. © Sahara Force India

A Force India Forma-1-es csapata nem szeretné, ha a soron következő, bahreini versenyhétvégén visszatérne az elmúlt években használt időmérő-szisztéma.

A száguldó cirkusz elöljárói a 2016-os szezon kezdete előtt nem sokkal döntöttek úgy, az izgalmak növelése érdekében módosítanak a kvalifikációk menetén, az új szisztéma azonban egyértelmű kudarcot vallott a szezon első versenyhétvégéjén, Ausztráliában.

A Forma-1 csapatai már rögtön az időmérő másnapján, múlt vasárnap megállapodtak abban, hogy a következő, Bahreini Nagydíjon már újra a régi rendszer lesz érvényben – erre azonban a Stratégiai Munkacsoportnak, valamint az F1 Bizottságának még áldását kell adnia.

Mivel ezen szervezeteknek a versenyek promóterei, valamint a Pirelli is tagja, egyáltalán nem olyan egyszerű a helyzet. Az olasz gumigyártó például jelezte, egyáltalán nem támogatja a csapatok elképzelését a régi időmérő vonatkozásában, a minap pedig a Force India is jelezte, nem szeretné, ha visszatérne a korábbi szisztéma.

„Az időmérő megváltoztatásának egyik oka maga a verseny volt. Hogyan lehet meghozni egy döntést úgy, hogy a futamot még nem is teljesítettük?” – tette fel a kérdést Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese.

„Mi nem szavaztunk arra, hogy visszatérjen a régi rendszer. Arra kértem mindenkit, vegyék figyelembe, hogy mi ellene vagyunk, és időt kellene adnunk neki. Remélem, hogy többen lesznek majd a mi álláspontunkon.”

„A gumiknak, az időmérőnek, és minden másnak hatása van a versenyre. Szóval talán egy kicsit várnunk kell még a dologgal. Elhamarkodott döntés volt a melbourne-i, szerintem érdekes dolgok is kisülhetnek belőle.”

A Motorsport.com értesülései szerint úgy tűnik, Bahreinben mégsem tér vissza a régi szisztéma, ehelyett próbálnak finomítani a Melbourne-ben első ízben kipróbált megoldáson.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Max Verstappen azt mondja, az Ausztrál Nagydíjon történtek ellenére semmiféle problémája nincs...

Hozzászólások

( komment)