Verstappen vs. Ocon

Force India: Muszáj megoldanunk a gumigondokat

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya kijelentette, egész egyszerűen nincs értelme annak, hogy az elmúlt versenyeken látott küszködésért a szezonközi gumimódosítást teszik felelősség – mihamarabb megoldást kell találni a problémákra.


A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya kijelentette, egész egyszerűen nincs értelme annak, hogy az elmúlt versenyeken látott küszködésért a szezonközi gumimódosítást teszik felelősség – mihamarabb megoldást kell találni a problémákra.

A silverstone-i bázisú alakulat a bajnokság első felében nemegyszer a dobogóra is esélyes volt, ám amikor a Brit Nagydíjat követően a Pirelli a biztonságra hivatkozva változtatott abroncsainak összetételén, az istálló formája hanyatlani kezdett.

Az angliai futam óta a Force India mindössze két pontot gyűjtött, és végül a McLaren mögé csúszott vissza a konstruktőrök versenyében.

Habár kétségtelen, hogy a gumikon való változtatást megszenvedte a csapat, Mallya szerint mindent meg kell tenniük azért, hogy megoldást találjanak jelenlegi problémáikra..

„Az Olasz Nagydíjat végigszenvedtük – egy olyan pályán, mely elvileg fekszik nekünk” – mondta csalódottan a gárda első embere.

„Jól szerepeltünk itt a múltban, de bizonyos okokból kifolyólag egyszerűen nem volt meg a tempónk most, nem tudtuk optimalizálni a gumiteljesítményt. Nem voltunk ennyire gyengék még a közelmúltban.”

„Kipróbáltunk néhány dolgot a versenyen, amit nem tettünk meg a szabadedzéseken és az időmérőn, és kellemes meglepetés volt látni, hogy Adrian [Sutil] tempója feljavult. De akkor sem vagyunk kényelmes helyzetben. Hiszen elvégre az eredmények számítanak.”

„Sokkal többet kell megtudnunk a gumik viselkedéséről, és remélhetőleg Szingapúrban felül tudunk kerekedni a problémán – ez a pálya ugyanis szintén kedves lehet számunkra. De nincs mentségünk az olaszországi szereplésre – egyszerűen nem voltunk elég jók.”

A Force India a téli felkészülés jelentős részét azzal töltötte, hogy optimalizálta autóját a 2013-as abroncsokhoz, a szezonközi módosítás azonban keresztülhúzta a gárda számításait.

„Az autó más, mint a tavalyi versenygép. A 2013-as gumikhoz készült, azokhoz, melyeket Silverstone előtt használtunk. Egészen addig nagyon jól teljesítettünk, amikor viszont változtattak az abroncsokon, elkezdtünk küszködni. Ezek tények, nem pedig mentségek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek